Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 06. 2022. 18:13 0

Đilas: Stojane, hvala ti na svemu

Glavni i odgovorni urednik lista Nova Stojan Drčelić iznenada je preminuo u 59. godini. Ostavio je veliki trag u novinarstvu, budući da je bio novinar i urednik u Blicu i Kuriru, potom u NIN-u i Nedeljniku, kao i u Frankfurtskim Vestima...

Od Stojana Drčelića se opraštaju mnogi, isticavši koliki je doprinos dao novinarstvu u Srbiji.

Između ostalih, poslednje zbogom Drčeliću uputio je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji se od urednika lista Nova oprostio na Tviteru.

- Otišao je još jedan pravi novinar. Stojan Drčelić. Poslednji put smo pričali na Vesinoj sahrani. Hteo sam da mu se zahvalim za tekst, da mu napišem da znam da bi me kritikovao da veruje da radim pogrešno. Nisam stigao. Slava mu i hvala - napisao je Đilas podelivši Drčelićevu poslednju kolumnu "O magarcima i konjima".

Od Drčelića se oprostio i Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

- Iznenadna smrt Stojana Drčelića posle nedavnog Vesinog odlaska je još jedan nenadoknadiv gubitak za srpsko novinarstvo i redakciju Nova.rs. Saučešće porodici i redakciji Nova.rs koja je bila Stojanova druga porodica. Baš tužna vest - naglasio je Milivojević.

Veljko Lalić, urednik Nedeljnika, nije mogao da veruje da je Drčelić preminuo...

- U potpunom sam šoku. Drčelić je bio jedan od osnivača Nedeljnika, prvi glavni urednik koji me je primio u stalni radni odnos u Frankfurtskim Vestima i jedini koga sam znao da je bio i jedan od najboljih urednika i jedan od najboljih pisaca - istakao je Lalić i dodao:

- Drčeline kolumne su bile svetska stvar i da se nije raspala Jugoslavija kada je on počinjao da se bavi novinarstvom, pa silom išao u rat, iz redakcije u redakciju, danas bismo ispraćali verovatno najvećeg srpskog novinara. Kao što ga ja i ispraćam.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati