Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 05. 2022. 10:30 1

Telekom izgubio spor protiv United grupe

Prvostepeni sud u Beogradu u potpunosti je odbio višemilionski odštetni zahtev kompanije Telekom Srbija za naknadu štete za navodnu nepoštenu tržišnu utakmicu koji je državni telekomunikacioni operator podneo protiv kompanija United Grupa i SBB, kao i televizije N1 i portala nova.rs - piše u saopštenju United grupe koje prenosimo u celosti.

Ovom sudskom odlukom Privrednog suda u Beogradu sprečen je pokušaj Telekoma Srbija da utiče na uređivačku politiku nezavisnih medija N1 i nova.rs i onemogućen je zahtev da prestanu izveštavanje o aktivnostima državne kompanije Telekom, kako bi građani otežano dolazili do informacija od javnog interesa.

Telekom Srbija je na sudu zahtevao nesvakidašnjih 80 miliona evra odštete, tvrdeći da nezavisni mediji N1 i nova.rs plasiraju lažne informacije i krše novinarski kodeks u izveštavanju o kompaniji Telekom Srbija.

Međutim, Privredni sud u Beogradu je tužbeni zahtev odbio kao neosnovan, te odbacio zahtev Telekoma Srbija da se utvrdi da je medijsko izveštavanje o ovom preduzeću u državnom vlasništvu predstavljalo akt nelojalne konkurencije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati