Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

06. 05. 2022. 08:37 70

Šormaz: Pripadnici „Vagnera“ učestvovali u demonstracijama u Beogradu 2020.

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je da su u demonstracijama u leto 2020. u Beogradu, učestvovali pripadnici ruske paravojne formacije "Vagner".

On je za list Danas, rekao da su u demonstracijama „učestvovali i neki Rusi, pripadnici ‘Vagnera'“, navodeći da je „to činjenica, jer smo ih hapsili“.

Šormaz je istakao da mu to govori da je „veliki broj diplomata u ruskoj ambasadi uključen u delovanje protiv interesa Srbije“, kao i da „naše službe o tome imaju podatke i lako bi bilo reagovati i po tom pitanju“.

Grupu „Vagner“, koja je privatna vojna kompanija, odnosno paravojna formacija, Evropska unija je 13. decembra 2021. stavila na listu sankcija.

Prema Šormazovim rečima, interes je Srbije da se uvedu sankcije Rusiji.

"Srbija mora da bude deo savremenog, slobodnog, demokratskog, tehnološki naprednog Everoatlanskog sveta. Sve ostalo je laž i obmana. Građani će razumeti", rekao je Šormaz, dodajući da se bira "između našeg mesta u Evropi i azijske despotije u kojoj dominiraju zaostalost i siromaštvo".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 70

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati