Društvo i ekonomija

[ Izvor: JUGPress ]

01. 05. 2022. 07:45 13

Veliki protest ispred "Jure"

Savez samostalnih sindikata Srbije saopštio je da će ovogodišnji Prvomajski protest biti održan u Leskovcu ispred fabrike "Jura" u 12 časova.

Članovi Sindikata najpre će se u 11 časova okupiti na gradskom trgu u Leskovcu odakle će se organizovano uputiti ka "Juri".

Na skupu će biti pročitan Prvomajski proglas u kome je Sindikat naveo da je ta organizacija "snažno, organizovano, svim pravnim i drugim sredstvima uz radnike".

- Radnici u Srbiji nisu robovi, ne dozvoljavamo eksploataciju i diskriminaciju. Naš stav je da se u Srbiji moraju poštovati Ustav, zakoni, radnička i sindikalna prava, pravo radnika na dostojanstvene zarade i uslove rada - navedeno je u proglasu, a prenosi JUGPress.

Dodaje se da će radnici poštovati poslodavce i političke elite "u istoj meri koliko i oni njih" i naglašava da će radnici interes za pristojnom platom ceniti "ni više ni manje od interesa za profitom i stabilnom ekonomijom".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati