Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 02. 2022. 18:13 4

Sraman zahtev Ružića da se sporovi protiv škola razvlače

"Demokratska stranka zahteva od ministra Ružića da povuče sramni zahtev za razvlačenje sudskih sporova, koji je poslao na adrese svih osnovnih i srednjih škola", navodi se u saopštenju DS.

- Zaposleni u obrazovanju su u poslednjih nekoliko godina dobili veliki broj sudskih sporova koje su vodili protiv škola. Ministar prosvete je, pre nekoliko dana, dopisom zahtevao od svih direktora da na odluke prvostepenog suda obavezno ulažu žalbe kao i da se tu ne zaustavljaju ukoliko i drugostepeni sud presudi takođe u korist tužioca - poručuje Demokratska stranka.

Tim povodom se javnosti obratio i Milan Jevtić, član Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke, koji se obratio ministru prosvete Branku Ružiću.

- Ružić na ovaj način želi da odloži izvršenje prvostepenih presuda i na taj način finansijski dodatno optereti prosvetare koji su tužili škole. Uz niske plate, za njih je ogromno finansijsko opterećenje vođenje dugih sudskih sporova, koji su uglavnom posledica nezakonitih odluka stranački postavljenih direktora. Pored toga što su već oštećeni od strane škola, tužioci moraju godinama da plaćaju visoke sudske takse i advokate - istakao je Jevtić i naglasio:

- Sigurni smo da oni, bez obzira na ove pritiske, neće odustati od svojih tužbi, a nagomilane sudske troškove na kraju će plaćati država, odnosno svi građani Srbije. Sramnim zahtevom da se suđenja odlažu i razvlače, Ružić je, u stvari, pronašao idealan način da troškove izgubljenih sporova i cenu sopstvene neodgovornosti prebaci na novu administraciju i novog ministra prosvete koji će svakako doći nakon izbora u aprilu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati