Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 02. 2022. 12:12 17

"Delez da kaže kolika je januarska zarada kasira"

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozivaju kompaniju "Delez" da javno saopšte i kažu kolika je januarska zarada kasira koji je sa srednjim stepenom obrazovanja prebačen na istu poziciju sa osnovnom školom, piše u saopštenju Sloge koje prenosimo u celosti.

Kolike su njihove zarade uvećane u odnosu na decembarsku zaradu i istu poziciju?

Ovo tražimo jer je "Delez" javno obećao da ni jednom radnom mestu u njihovoj maloprodaji od 1. januara 2022. godine zarada neće biti smanjena, već će naprotiv zarade biti uvećane i za rast minimalne zarade u Republici Srbiji.

Razumemo da su zarade u kompaniji poslovna tajna, ali napominjemo da nas kao sindikat ne interesuju menadžerske zarade, već zarade onih koji rade u direktnoj prodaji, a to su kasiri i prodavci na sličnim pozicijama.

Ujedno zahtevamo da se odmah reši i problem sa nedostatkom noževa u njihovim maloprodajnim objektima i produži rok za kupovinu putem markica koje su potrošači skupljali, kako se kupci ne bi osećali prevarenima i istresali svoj opravdani bes na nedužne kasire koji ne mogu da snose odgovornost za nešto što kompanija pravda “nekakvim zastojem u distribuciji”, a oštećeni kupci "prevarom".

Podsetimo, Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su nedavno građane Srbije uoči božićnih praznika na bojkot kupovine u prodavnicama trgovinskog lanca "Delez", objektima Maksi, Tempo, Šop end go zbog odluke da se kasirima od 1. januara ove godine obračunavaju zarade u skladu sa najnižim stepenom obrazovanja, osnovnom školom.

Nakon toga kompanija je obećala viša primanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati