Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

21. 01. 2022. 17:39 4

"Protesti se nastavljaju, sledeći skup u četvrtak"

Inicijativa Kreni - Promeni je nakon jučerašnjeg protesta "Srbija nije na prodaju" i konferencije premijerke Brnabić predala dopis u kome je tražila da se daju javne garancije da će narodna inicijativa koju bi pokrenuo pokret Kreni - Promeni biti stavljena na glasanje pre raspisavanja izbora, što je moguće da bude učinjeno na predlog Vlade ili od strane jedne trećine narodnih poslanika.

Iz inicijative poručuju da nisu dobili garancije za overavanje potpisa za narodnu inicijativu, te da će zbog toga nastaviti sa serijom protesta.

- Nastavićemo sa novom serijom protesta dok Vlada ili narodni poslanici ne predlože i zakonom uvedu zabranu na iskopavanje bora i litijuma. Bez ovog zahteva nastavićemo sa protestima. Potpuno je nelogično da se zbog ekološki štetnog istraživanja i ekspolatacije bora i litijuma, sprovede faktička zabrana na delu teritorije. Kao što je zaštićen Jadar, potrebno je da zaštitimo celu Srbiju - poručuju iz Kreni-promeni i dodaju:

- Ako se ne bi uvela zabrana na nivou cele Srbije, ispalo bi da je Rio Tinto iz političkih razloga bio diskriminisan u odnosu na ostale kompanije i to bi upravo pojačalo argumentaciju Rio Tinta po eventualnoj tužbi. Naredni protest će biti u četvrtak u 19 sati ispred Predsedništva - zaključuju u saopštenju iz ove inicijative.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati