Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 01. 2022. 09:33 46

Turski Acibadem kupuje kovid bolnicu u Batajnici?!

Kako Direktno.rs saznaje, turski Acıbadem Health Group, svetski poznat lanac bolnica, zainteresovan je da kupi kovid bolnicu u Batajnici.

Možda se i tu krije nedavna poseta Aleksandra Vučića njegovom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu u Istanbulu.

Iako je bolnica u Batajnici montažnog tipa, sagrađena za par meseci i otvorena u decembru 2020. godine, očekuje se da je turski Acibadem preuzme u trenutku kad izađe iz kovid sistema.

Inače, bolnica u Batajnici raspolaže sa 930 bolničkih postelja, od čega je 250 na odeljenju intenzivne nege, sa respiratorima, kiseonikom i najmodernijom opremom. Bolnica ima devet velikih odeljenja sa po 30-40 kreveta.

S druge strane, Acıbadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine. Sistem na globalnom nivou funkcioniše u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Holandiji, sa 22 bolnice, 13 ambulantnih centara, više od 4.200 kreveta, sa preko od 22.500 zaposlenih i 4.000 lekara. Acibadem Health Group pripada drugom na svetu najvećem lancu bolnica IHH.

Acibadem bolnica nudi medicinske usluge dijagnostike i lečenja na odeljenjima: Hitna pomoć, Oralno i dentalno zdravlje, Ishrana i dijeta, Neurohirurgija, Pedijatrija, Pedijatrijska hirurgija, Pedijatrijska urologija, Pedijatrijska intenzivna nega, Dermatologija, Gastroenterologija, Infektivno, Fizioterapija i rehabilitacija, Radiologija, Opšta hirurgija, Oftalmologija, Ginekološka onkologija, Ginekologija i akušerstvo, Kardiovaskularna hirurgija, Hirurgija kancera, Kardiologija, ORL odeljenje, Nefrologija, Ortopedija i traumatologija, Onkološka radiologija, Neonatalna intenzivna nega, kao i Centar za gojaznost i Odeljenje za sistematske preglede.

U martu prošle godine, Acibadekm je postao većinski vlasnik Bel Medica, privatne zdravstvene ustanove u Srbiji.

Imajući u vidu da je Srbija druga u svetu po izvozu medicinara u Nemačku, nadamo se da će renome koji Acibadem uživa u svetu zadržati mlade medicinske radnike u Srbiji i omogućiti im da rade u svojoj zemlji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 46

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati