Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

15. 01. 2022. 08:53 8

Evo gde su blokade puteva od 13 sati

Savez ekoloških organizacija Srbije organizuje danas, u subotu, nove blokade puteva sa početkom u 13 sati. Ovog puta, na dva sata, biće blokiran i put ka graničnom prelazu Trbušnica (Šepak) kod Loznice, što je realizacija najavljene radikalizacije protesta protiv iskopavanja litijuma u Srbiji.

Traži se da se sve potpisano sa kompanijom Rio Tintom stavi na sto, odnosno bude objavljeno i da se ukine uredba Vlade o prostornom planu za projekat „Jadar“.

Prema najavama, biće blokiran i auto-put E-75 u Beogradu kod Sava centra, posle mosta Gazela, na dva sata, kao i put u Preljini, put između Požege i Kosjerića kod mesat Pesak i Ložionički most u Užicu i novo most u Šapcu. Osim ovih šest mesta, postoji mogućnost da se do početka blokada lista proširi, rečeno nam je u SEOS.

Savezu ekoloških organizacija Srbije u blokadama se priključiju i organizacije Ekološki ustanak, Ne davimo Beograd, Akcija, Savski nasip i mnoge druge, čiji će predstavnici biti na blokadama.

Na društvenim mrežama SEOS  je objavio saopštenje u kojem se pozivaju građani da izađu na blokade.

- Borba se nastavlja sve jače kako smo i obećali. Zahteve vladi smo predali već nekoliko puta. Vlada ćuti, ima problema ali uredno daje dozvole rudarskim firmamam baš iz Australije. Svi da ućute, mi ne možemo, jer rezervnu zemlju nemamo. Narod koji ćuti i trpi je samo rob, a naša zemlja kolonija robovlasnika. Nismo robovi, izađimo i oterajmo belosvetske kolonizatore, onako kako su to činili naši preci pre nas. Ne dozvolite da vam zamagle vid najnovijim dešavanjima, aferama, na nasedajte, nego na blokadu, borimo se da konačno produšemo i progledamo. Smicanje i namicanje neće proći! Bolje grob, nego rob, davno smo naučili. Do pobede svi zajedno na blokade - piše u pozivu SEOS.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati