Društvo i ekonomija

[ Izvor: Žig info ]

05. 01. 2022. 06:00 4

Predsednik opštine Batočina doveo JKP do propasti

JKP "7 Juli" je preduzeće koje duguje plate radnicima, porez državi u iznosu od preko 120 miliona dinara sa kamatom, duguje firmama za izvršene poslove i robu u milionskim iznosima. Da bi izbegao dugovanja, i utajio porez državi, predsednik opštine Batočina, Zdravko Mladenović je oformio novo JP "Lepenica" i za direktora je imenovao Dragana Bojića sa kupljenom diplomom, koji i ne ispunjava neophodne uslove da bi mogao biti direktor, jer nije imao 5 godina radnog iskustva kako to propisuje zakon.

APR je 08.06.2020 godine, preko oglasa upozorio predsednika opštine Batočina, Zdravka Mladenovića, da će preduzeće biti prinudno likvidirano ako u roku od 60 dana ne imenuje zakonskog zastupnika-direktora preduzeća. Zdravko Mladenović nije u roku od 60 dana imenovao direktora i JKP "7 Juli" je prinudno likvidirano.

Zdravko Mladenović je upravljanje vodosnabdevanjem poverio JKP "Kragujevac", dok je Toplanu poverio čoveku bliskom SNS vlasti. Trenutno se novo oformljeno preduzeće JP "Lepenica" bavi čišćenjem snega, ulice i groblja.

Kap koja preliva čašu je i činjenica da Mesna zajednica Prnjavor obavlja distribucuju i prodaju vode, čime se nezakonito bogati a i građani su u opasnosti, jer vodovodom u Prnjavoru rukuju ljudi koji nisu obučeni za obavljanje komunalne delatnosti. JKP "7 Juli" ima dug prema JKP "Vodovod i kanalizacija" u iznosu od 124 miliona dinara.

Za dug se opština Batočina obavezala da plati ugovorom, iako je taj dug zastareo, jer računi za komunalne dugove zastarevaju u roku od 3 godine između privrednih društava.

Imajući u vidu sve navedeno, kao i činjenicu da je JKP "7 Juli" Batočina likvidirano privredno društvo u postupku prinudne likvidacije odlukom APR-a, jer opština nije imenovala direktora, Opština postaje odgovorna za obaveze JKP "7 Juli" Batočina i za njih odgovara celokupnom svojom imovinom kao osnivač i član JKP "7 Juli".

O ovome je obavešten predsdnik Srbije, Aleksandar Vučić, Vlada RS, Poreska Uprava ali za sada reakcija nije bilo, piše Žig info.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati