Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 12. 2021. 13:00 97

Čime se ova žena bavi? Da li je oficir policije ili influenser?

Policija Republike Srbije bi trebalo da ponašanjem daje primer građanima i da pokažu drugima šta znače dostojanstvo, čast i lični integritet, a naročito ako su u pitanju službenici sa višim činovima, poput majora ili pukovnika. Ipak, svedoci smo da stvari u Srbiji nisu uvek onakve kakve bi trebalo da budu.

- Pravim veoma ozbiljno istraživanje i molim vas da mi odgovorite na jedno pitanje! Šta mislite čime se bavi dama sa ovih slika - istakao je lider pokreta Ljubav, Vera, Nada Nemanja Šarović, objavivši fotografije žene u malo "slobodnijem" izdanju.

U pitanju je Stanica Biba Puzović, koja ima čin majora policije.

I tako ovaj oficir policije na društvenim mrežama objavljuje provokativne fotografije i urušava ovu instutuciju zajedno sa njenim šefovima, koji joj to dozvoljavaju i nečinjenjem aminuju. Šta je ona - influenser ili visokopozicionirani službenik MUP?

- Sad kad smo utvrdili da je gospođa Stanica Puzović službenik MUP-a ministar Vulin treba da odgovori na nekoliko pitanja:

1. Da li Uredba o karijernom napredovanju policijskih službenika važi za sve pripadnike MUP-a - dodaje Šarović.

- Kako je moguće da je Stanica Puzović izabrana da bude član mirovne misije u Liberiji za šta je uslov bio minimum od pet godina radnog iskustva u MUP, ako ona, po sopstvenom priznanju, nije imala ni tri godine staža? Inače, mediji tvrde, da je godišnja plata bila oko 30.000 evra - napominje Šarović i dodaje:

- 3. Da li za sve pripadnike MUP-a važe Kodeks policijske etike i Pravilnik o načinu ponašanja i ličnom izgledu policijskih službenika?

4. Da li se na ovakav način čuva ugled Ministarstva na čijem ste čelu?

5. Ko bolje čuva ugled MUP-a, major A. Krstić ili major Stanica Puzović - ističe Šarović.


U Pravilniku o načinu ponašanja i izgledu policijskih službenika jasno stoji da policijski službenici ne smeju da: objavljuju fotografije, odnosno video snimke u uniformi, odnosno građanskom odelu, sa radnog mesta ili iz radnog prostora ili drugog mesta i prostora sa kog se posredno ili neposredno mogu identifikovati kao policijski službenici ili drugi zaposleni u Ministarstvu, na način kojim se narušava ugled Ministarstva.

Iako svako ima pravo da se oblači kako želi i radi sve šta poželi (u okviru zakona), ali postavlja se pitanje da li je pomenuta policijska službenica svojim ponašanjem narušava ugled policije u javnosti, kao i kako je mogla da ode u mirnovnu misiju kada nije imala dovoljno iskustva, bar u policijskom radu? Takođe, ostaje nejasno da li je Puzović pripadnica policije ili influenser, jer teško da može da bude i jedno i drugo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 97

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati