Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 12. 2021. 09:55 57

"EPS je pred potpunim kolapsom"

"EPS je danas pred potpunim kolapsom. U TENT-u A od šest blokova radi samo jedan, a u TENT-u B od dva radi jedan i niko ne zna koliko će izdržati. Mazuta nemaju, a ugalj je nikad lošijeg kvaliteta", izjavio je Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde. 

U sred enegetske krize, niste obavili remonte na vreme i niste obezbedili dovoljne količine kvalitetnog uglja, čime ste ugrozili snabdevanje strujom za građane i privredu, u trenutku kada je Srbija zavejana snegom. 

Zbog vašeg neodgovornog rukovođenja, EPS je prvo mesecima pozajmljivao struju od Republike Srpske, a danas je prinuđen da uvozi preko 500 MW dnevno, što znači da svakog dana plaćamo skoro 5 miliona evra za struju, koju smo morali da izvozimo. 

Posle 10 godina nestručnog rada i nemilosrdnog izvlačenja para za partijske firme, EPS je od najvećeg investitora u zemlji i motora ekonomskog razvoja, danas postao jedan od najvećih problema. 

Uspeli ste nemoguće, upropastili ste decenije izgradnje najmoćnije energetske firme u regionu, koja je danas na kolenima i nije u stanju da u decembru obezbedi struju i grejanje za građane Srbije, poručio je Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati