Društvo i ekonomija

Milan Zarić

08. 12. 2021. 06:00 13

Brnabićka 2018. dovela Rio Tinto, sad LAŽE (VIDEO)

Trude se u vlasti da se na svaki način distanciraju od Rio Tinta, peru ruke kako znaju i umeju, ali ne ide, pa ne ide. Narod je spoznao ko je odgovoran za to što se ova kompanije sprema da kopa u dolini Jadra, gde bi eksploatisala litijum, pa su sva pravdanja Ane Brnabić, nazovi premijerke uzaludna.

Brnabićka tako sve pokušava da svali na bivšu vlast, ali je zaboravila jednu bitnu činjenicu - ona je ta koja je 2018. godine iz Londona trljala ruke posle sastanka sa direktorima Rio Tinta, sa kojima je dogovorena eksploatacija litijuma za 2023. godinu, što je navedeno i u video prilogu RTS-a.

- Dakle, direktori Rio Tinta su pričali sa mnom i ja ću se uključiti u dalju realizaciju ovog projekta kako bismo imali maksimalni pozitivan efekat - rekla je Ana Brnabić 2018. godine iz Londona.

Međutim, kao da je Ana Brnabić zaboravila šta je rekla tada, pa sada priča neku drugačiju priču. A kako sada govori fikus premijerka i kako je to radila pre tri godine podsetio ju je na Tviteru Nemanja Šarović, lider pokreta Ljubav, Vera, Nada, a koji je podelio video snimak i napisao: "Sve što treba da znate o projektu "Jadar" i Rio Tintu u 140 sekundi".

Najpre, na početku se prikazuje (iz)laganje Ane Brnabić na televiziji Pink, u vreme kada su širom Srbije održani protesti. Najpre je počela sa Rio Tintom...

- Vi praktično stavljate njih u jedan levak gde oni, istražuju, istražuju, istražuju, investiraju u to istraživanje. Ukoliko nađu nešto, ako rade sve po zakonu, vi ne možete da ih izbacite iz tog posla zato što su oni već uložili 100, 200, 300, sada već 450 miliona dolara. Ne možete da im kažete "hvala lepo, doviđenja" i da im ne vratite sve te pare, pa izgubljenu dobit i ne znam šta još sve - rekla je Brnabićka, a onda nastavila da priča o ulaganjima ove kompanije:

- Ne rade ti ljudi to za džabe. Oni preuzimaju rizik na sebe da ulože 50, 100, 150 miliona evra, dolara i da ništa ne bude. Ništa nisu našli, zdravo, doviđenja. Do 2012. godine su oni već Rio Tinto izgurali tako da mi, ja mislim, brat bratu, bez milijarde ne možemo da izađemo iz toga.

Onda, naravno, priče o bivšem režimu. Bez toga, svakako, nijedno Brnabićkino obraćanje ne može da prođe...

- Znate šta, 2004. godine kad su oni dali istražna prava Rio Tintu, tada Rio Tinto nije ni plaćao bilo kakvu naknadu za ta istraživanja. Nije bilo naknade za istraživanja. Mi smo uveli ozbiljne naknade 2016. Nikakvu naknadu oni nisu njima naplaćivali - rekla je nazovi premijerka i onda zaključila:

- Ko je uzeo pare, o tome je predsednik pričao, ne znam... Državi nisu, Loznici nisu. Dakle, mi smo onda seli i rekli "pf, dobro, ovde ima u rezervi litijuma, to je ozbiljan resurs za 21. vek. Imamo problem" - istakla je ona.

I zaista, imaju Brnabić, Vučić i svi ostali problem. Ali, problem sa građanima, kojima je dosta politike Srpske napredne stranke, pa su masovno izašli na ulice i rekli šta misle o premijerki i njenom šefu. Najveći problem je svakako slika sa ulica širom Srbije, a kako stoje stvari, naprednjaci će iz subote u subotu biti u sve većem problemu...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati