Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 12. 2021. 21:50 9

Hoće li Vučić u subotu da dovede kapuljaše ili policiju?

"Zatrpavaju nas pojmovima iz budućnosti, samo da se zaboravi subota. Superkompjuter, sekvenciranje genoma, veštačka inteligencija. Nabavili smo superkompjuter, najbolji na svetu, poručuje vrhovni programer iz Kragujevca, obrađuje milione podataka. Retoričko pitanje: može li on kad ubacimo sve podatke da nam kaže hoće li da kopa Rio Tinto, ili neće sad, ili neće nikad, ili zavisi od naroda?", rekla je Jelena Obućina u uvodu "Pregleda dana" na Newsmax Adria.

- Dalje, sekvenciranje genoma, objašnjava vrhunski genetičar Vučić, pokazuje ko je čemu sklon. Retoričko pitanje: pošto znamo da je on sklon nasilju, hoće li da dovede policiju iduće subote, ili neće, ili će samo kapuljaše? Potpisana je i nacionalna platforma za veštačku inteligenciju. Retoričko pitanje: šta će nama viši oblici inteligencije kad znamo da je esencija u Vladi već deceniju, a na samom vrhu Ana? - upitala je Jelena Obućina i nastavila:

- A ako se vratimo u sadašnjost, procesor se pregreva. Nastavljaju se rasprave organizatora protesta oko taktike, do strategije neće se ni stići. Za to vreme, Vesić i Vulin računaju štetu. 100.000 evra ste oštetili Beograd, kaže zamenik. Retoričko pitanje: što ne izmire Vulin i Darija, to je svega par večera, ili Kokeza, nek da od kusura, da ga ne zaborave? Milion evra za bolesno dete potrošili ste u subotu, izračunao je Vulin. Retoričko pitanje: ima li neko bolesnije poređenje od tog? - zaključila je Jelena Obućina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati