Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 12. 2021. 12:23 67

Vučić smislio prevaru za Rio Tinto!

Aleksandar Vučić je shvatio da mu litijum može doći glave, na sličan način kao litije njegovom bratu Milu! Suočen sa gnevom građana kojima je oduzeo demokratiju, slobodu medija i vladavinu prava, a sada hoće da im oduzme još i vodu i vazduh - Vučić smišlja kako da prevari javnost i kupi za sebe i Rio Tinto bar nekoliko meseci mira - dok ne prođu izbori.

Suština prevare je da će u medijima Vučić kreirati atmosferu kao da je maltene odustao od Rio Tinta, nadajući se pobedi na izborima nakon koje bi se projekat, na miru, punom parom nastavio, što bi se na kraju završilo eksploatacijom litijuma na način koji bi doveo do ekološke katastrofe koja bi bukvalno ugrozila budućnost zemlje.

Direktno.rs ekskluzivno saznaje da su iz Rio Tinta - Rio Sava javili sinoć kolegama iz stranih projektantskih timova koji projektuju rudnike, da će "morati malo da uspore projekat dok u Srbiji ne prođu izbori i sve se malo ne smiri". Sa druge strane, Vučić će narednih dana i nedelja medijski da se prenemaže i da javnosti zamazuje oči. Te hoće, te neće da potpiše zakon o eksproprijaciji, te će da ga potpiše, pa da odmah nakon toga usvoji novi koji će navodno da poništi skandalozne odredbe zbog kojih građani protestuju.

Sve u svemu, Vučića je uhvatila panika od protesta, posebno imajući u vidu da su ga otkrivene korupcionaške afere i veze režima sa mafijom još odavno uzdrmale. Pokušaće sa ovom prevarom, ali od Rio Tinta mu ne pada napamet da odustane.

Dakle, sve zavisi od rezultata izbora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 67

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati