Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 12. 2021. 13:25 3

Policajci obilaze ljude po kućama i prete (VIDEO)

Pripadnici srpske policije od jutros izgleda imaju pune ruke posla, a o ovome svedoče snimci na kojima se vidi kako idu do kuća aktivista i novinara i zastrašuju ih.

Na društvenim mrežama koje postavljaju građani iz čitave Srbije vidi se kako pripadnici MUP-a odlaze do kuća i građane "upozoravaju" na posledice prisustvovanja "neprijavljenom skupu i blokadi saobraćajnica".

- Upravo dolazili policajci u civilu da me upozore,da učešće na protestu koji nije prijavljen i koji nije po zakonu, može da snosi određene zakonske posledice, i prvo su spomenuli da sam putem društvenih mreža pozivao na proteste - kaže jedan od građana koje je posetila policija.

Ovo je priča koju su policajci plasirali gotovo svima koje su obišli u svojoj ruti, a na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vide se policajci koji slične rečenice izgovaraju u više različitih gradova.

Policijska patrola iz Jagodine došla je jutros u prostorije portala "Central Media" i upozorila urednika Gorana Jevremovića da danas ne ide na blokadu puteva.

Jevremović je za N1 izjavio da mu je policajac (vidi se na snimku) kazao da oni "imaju ovlašćenja da ga upozore da danas poštuje javni red i mir".

- Policija je tvrdila da sam ja kolovođa blokade puta Jagodiuna-Kragujevac, "Kapija Levča" u Gornjoj Sabanti prošle subote. Tada su me policajci legitimisali, dobio sam prekršajni nalog da platim kaznu, iako sam imao novinarsku legitimaciju. Jutros su maltretirali moju majku - kaže za N1 Goran Jevremović, urednik portala "Central Media".

I odbornik Grupe građana "Kritična masa" u opštini Kula Rade Obradović je, zbog deljenja poziva preko društevnih mreža na današnju blokadu i protest koji zajednički organizuju građani Kule i Vrbasa, dobio upozorenje policije, uz najavu da će biti prekršajno ili krivično gonjen.

Obradović je za portal "Autonomija" rekao da su ga jutros prilikom dolaska na posao ispred zgrade u kojoj radi sačekala dva uniformisana policajca, kako bi ga upozorili da prestane da deli poziv za današnju blokadu u tom mestu preko društvenih mreža.

- Rekli su mi da znaju da šerujem poziv na blokade na društvenim mrežama i da su tu došli da me upozore da to više ne činim, jer ako nastavim, rekli su da ću dobiti prekršajnu ili krivičnu prijavu. I potom su otišli - kazao je Obradović.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati