Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 11. 2021. 10:46 16

Pantomima Gordane Čomić

Povodom necivilizovanog, šovinističkog i prostačkog napada Dragoslava Bokana na potpredsednicu SSP-a Mariniku Tepić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković, postavio je Gordani Čomić, ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, četiri pitanja.

- Prvo, s obzirom na dramatično kršenje ljudskih prava i provalu govora mržnje, koja kulminira ovih dana, postavlja se logično pitanje kada prestaje period vašeg tihovanja, meditacije, ćutanja i svih formi izbegavanja da se otvoreno i nedvosmisleno izjasnite o problemima iz delokruga rada vašeg ministarstva.

- Drugo, kako kao osoba koja je rođena u Novom Sadu, dakle, u ambijentu tolerancije i poštovanja različitih nacionalnih zajednica, gledate na šovinističko orgijanje Dragoslava Bokana? Da li ta vrsta socijalne patologije ostaje u okviru onoga što rade tužilaštvo i policija ili ste i vi kao ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvani i nadležni da se o ovom besramnom činu oglasite.

- Treće, zašto su Novi Sad i Vojvodina, kao najuzorniji primer multikulturalnosti i suživota u Srbiji večiti poligon i inspiracija za svakog domaćeg fašistu? Da li sklad i harmonija između različitih nacionalnih zajednica, koja postoji u Vojvodini toliko smeta? Da li činjenica što u Vojvodini imamo kulturni obrazac ravnopravnosti, a ne dominacije, toliko izluđuje svakog šovinistu? Da li je posao vašeg ministarstva da štiti vrednosti zajedničkog življenja ili da prećutkuje narušavanje principa zaštite drugog i drugačijeg?

- Četvrto, da li vidite problem u činjenici što se mržnja i netrpeljivost neometano šire sa televizije Pink, koja ima nacionalnu frekvenciju. Da li zakon važi ili ne važi i za televiziju Željka Mitrovića. Da li emitovanjem ogavnog napada Dragoslava Bokana na Mariniku Tepić ova televizija ostaje u okvirima zakona ili krši zakon?

Napokon, kada ćete prestati da igrate igru pantomime sa novinarima i javnošću? Kada će vaše rečenice i stavovi imati razgovetan ton i logičan sled?

Do ovog trenutka razumeli smo samo da niste nadležni za ono što vam zakon omogućuje.
Da ne želite da komentarišete postupke iz delokruga vaše kompetencije i da ne možete da preduzimate mere koje vam zakon nalaže.

Sve ostalo - radite!

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad, Borislav Novaković

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati