Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 11. 2021. 10:46 16

Pantomima Gordane Čomić

Povodom necivilizovanog, šovinističkog i prostačkog napada Dragoslava Bokana na potpredsednicu SSP-a Mariniku Tepić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković, postavio je Gordani Čomić, ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, četiri pitanja.

- Prvo, s obzirom na dramatično kršenje ljudskih prava i provalu govora mržnje, koja kulminira ovih dana, postavlja se logično pitanje kada prestaje period vašeg tihovanja, meditacije, ćutanja i svih formi izbegavanja da se otvoreno i nedvosmisleno izjasnite o problemima iz delokruga rada vašeg ministarstva.

- Drugo, kako kao osoba koja je rođena u Novom Sadu, dakle, u ambijentu tolerancije i poštovanja različitih nacionalnih zajednica, gledate na šovinističko orgijanje Dragoslava Bokana? Da li ta vrsta socijalne patologije ostaje u okviru onoga što rade tužilaštvo i policija ili ste i vi kao ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvani i nadležni da se o ovom besramnom činu oglasite.

- Treće, zašto su Novi Sad i Vojvodina, kao najuzorniji primer multikulturalnosti i suživota u Srbiji večiti poligon i inspiracija za svakog domaćeg fašistu? Da li sklad i harmonija između različitih nacionalnih zajednica, koja postoji u Vojvodini toliko smeta? Da li činjenica što u Vojvodini imamo kulturni obrazac ravnopravnosti, a ne dominacije, toliko izluđuje svakog šovinistu? Da li je posao vašeg ministarstva da štiti vrednosti zajedničkog življenja ili da prećutkuje narušavanje principa zaštite drugog i drugačijeg?

- Četvrto, da li vidite problem u činjenici što se mržnja i netrpeljivost neometano šire sa televizije Pink, koja ima nacionalnu frekvenciju. Da li zakon važi ili ne važi i za televiziju Željka Mitrovića. Da li emitovanjem ogavnog napada Dragoslava Bokana na Mariniku Tepić ova televizija ostaje u okvirima zakona ili krši zakon?

Napokon, kada ćete prestati da igrate igru pantomime sa novinarima i javnošću? Kada će vaše rečenice i stavovi imati razgovetan ton i logičan sled?

Do ovog trenutka razumeli smo samo da niste nadležni za ono što vam zakon omogućuje.
Da ne želite da komentarišete postupke iz delokruga vaše kompetencije i da ne možete da preduzimate mere koje vam zakon nalaže.

Sve ostalo - radite!

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad, Borislav Novaković

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekskurzija nekad i sad

Zoran Živković [21.01.2022.]


Anketa

Koja vam je najlepša planina u Srbiji?

Rezultati

Video dana

Mačka deli plen