Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 11. 2021. 22:18 73

Vučić o blokadi: Na protestima su bili kriminalci

"U Ustavu piše da svi imaju pravo kretanja. Vi kršite pravo građana na slobodu kretanja. Sada pričaju o tome da je vozač naišao sa bagerom. Mogao je da naiđe čime hoće. Tamo ne treba da bude ljudi, put može da mu prepreči samo državni ogran. A bageru su preprečili put ljudi, traktori, buldožero. On ide, a okupljeni ga još prebijaju. Pa šta je on to njima uradio? Je l' ih tukao, je l' došao na njihovo imanje, je l' ih sprečavao da negde odu?", rekao je Aleksandar Vučić na televiziji Pink.

Naprednjački lider je gostovao u emisiji "Hit tvit", gde je još jednom pokušao da odbrani neodbranjivo, odnosno stavio se na stranu vozača bagera koji je krenuo na goloruk narod, a ljude koji su bili okupljeni nazvao je batinašima.

Govoreći o blokadi puteva u Srbiji, Vučić je na početku rekao šta su sve okupljeni prekršili.

- Govorim o slobodi okupljanja, što su oni prekršili, budući da nisu najavili skupove. Mi smo svoja okupljanja u "Areni" i "Hali sportova" prijavili. Kada smo bili opozicija, sva okupljanja smo prijavljivali. A mi ih puštamo da rade šta hoće. NIsu prijavili skupove na javnom mestu, sve su prekršili - rekao je Vučić na omiljenoj televiziji, pa onda nastavio:

- Suština je da oni koji blokiraju puteve, to rade protivzakonito. Na strani to što je policija došla da bi zabranila sukobe. Ko ste vi i šta ste da blokirate auto-put? Dođite ispred Skupštine i Predsedništva da protestujete, ali unutra ne možete. Kada je to radio ovo što oni sada rade? Nikada niko. A da ne pričamo ko sve iza toga stoji. Odakle vam pravo da blokirate auto-put, pa da posle pričate kako neko vrši nasilje? Kažu, gde se izgubila policija u Šapcu. Pa, ne može da bude na strani kriminala i da štiti kriminalce.

Govoreći o bageru, stao je na stranu nasilnika i čoveka koji je hteo da krene na ljude.

- U Ustavu piše da svi imaju pravo kretanja. Vi kršite pravo građana na slobodu kretanja. Sada pričaju o tome da je vozač naišao sa bagerom. Mogao je da naiđe čime hoće. Tamo ne treba da bude ljudi, put može da mu prepreči samo državni ogran. A bageru su preprečili put ljudi, traktori, buldožero. On ide, a okupljeni ga još prebijaju. Pa šta je on to njima uradio? Je l' ih tukao, je l' došao na njihovo imanje, je l' ih sprečavao da negde odu?

Kako je rekao, "protesti nisu protiv Rio Tinta".

- Sve ovo nema veze sa Rio Tintom. Kada bismo im dali dozvolu, oni bi sutra mogli da počnu sa kopanjem, jer su skoro sve otkupili. Ali im nikakvu dozvolu nismo dali, jer od njih nismo dobili papire o uticaju na životnu sredinu. Ovo je sve urađeno da mene sruše, zašto to odmah ne kažete? Okej, imate izbore, pobedite me. Da li ćete da kandidujete Baku Praseta, Bodirogu, Dušana Kovačevića, Mariniku ili Đilasa, svejedno je, izađite na izbore i pobedite. Šta je smisao svega? Da zaustavite, šta? Nešto što ne postoji, što ste izmislili.

A zatim je napao Nebojšu Zelenovića.

- To je kada ste ostrašćeni i mislite da možete da bijete koga hoćete. Kada kažete da je super kada Bjelogrlić prebije Antonijevića ili ovaj momak vozača bagera. Svi znate da je Zelenović doveo batinaše u Šapcu. Mi kao država nismo hteli da koristimo vodene topove, kao što to rade na zapadu, sklonili smo policiju da toga ne bi bilo.

I na kraju je Vučić rekao da će za povređene krivci biti oni koji su organizovali proteste, a ne njegovi batinaši.

- Šta god da se desi u Srbiji, ko god bude povređen, ti ljudi koji organizuju skupove biće odgovorni, jer to što rade je čist kriminal. Kad mi kažu da iza svega stoje veći problemi... Pa, oni se rešavaju na izborima. Nećete tako ništa da postignete. A kao analitičar vidim da se sve radi oko toga ko će da preuzme primat u opoziciji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 73

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati