Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 11. 2021. 07:14 10

Jedan bager sluđuje zavedene, drugi gazi građane (VIDEO)

Politika Srpske napredne stranke i svi njeni akteri su zapravo jedan ogromni hodajući cirkus. Cirkus u kome je glavni klovn predsednik države i stranke, mora da ima svoje akrobate i performanse. Na skupu u Štark areni SNS cirkus dovezao je ni manje ni više nego građevinsku mašinu utovarivač, na opšte oduševljenje i ekstazu kako naprednjaka, tako i Vučićeve pionirke, koja se često maskira u novinara, Gordane Uzelac.

- U Areni je simbol rada, velika mašina, i u u centralnom delu Arene utovarivač zvani "Radiša" koji je kao što sam rekla, simbol rada, najvećih građavinskih uspeha Srpske napredne stranke i politike njenog predsednika Aleksandra Vučića. U poslednjih sedam godina je postala povezanija, zahvaljujući novim putevima i auto-putevima - u jednom dahu izdeklamovala je miljenica Aleksandra Vučića i Željka Mitrovića, Gordana Uzelac.

Dok je izveštavala o utovarivaču, koji je čak i dobio ime Radiša, Gordana Uzelac nije mogla da sakrije osmeh što se nalazi na promociji cirkusa, čiji je neizostavni deo već godinama.

Dok je naprednjacima u Areni predstavljena građevinska mašina, oblepljena simbolima SNS, druga slična mašina predstavljena je građanima koji su izvršili blokadu u Šapcu. Za tom drugom mašinom nalazili su se Vučićevi huligani, kriminalci i batinaši, i za razliku od "Radiše", ona nije postala simbol rada, već simbol terora, jer je upotrebljena u nameri da se Šapčani pregaze na ulici.

Dve mašine kao dve strane medalje su alegorija batinaškog režima. Jedna mašina služi da dodatno zbuni i oduševi već sluđene mase, a druga da pregazi one koji odbijaju da budu deo cirkusa...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati