Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 11. 2021. 10:28 67

Slobodan Malešić, između policajca i nečeg drugog...

Čitamo ovih dana naručene hvalospeve o Slobodanu Malešiću, kako je on nekakav super policajac, robokap. Mit i legenda... Na veliku žalost dotičnog reći ćemo da je hvalospev potpuna neistina, pa smo morali da se oglasimo mi koji smo studirali sa njim i radili i koji ga znamo što bi rekli "u dušu" - stoji u pismu policajaca dostavljenom našoj redakciji.

Dalje se navodi:

Zna li Srbija uopšte ko je taj čovek? Znaju li se možda njegove stvarne sposobnosti, a ne one "nakićene" u njegovoj biografiji.

Slobodan Malešić je rođen u selu nadomak Prijepolja. Završio je srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici 1995. godine. Zatim je upisao Policijsku akademiju koju je na jedvite jade završio sa prosekom 6. Kao tako školovan policajac, naspram gomile oficira policije sa Megatrenda, TIMS-a i sličnih turbo fakulteta, neko bi pomislio da je on sjajan policajac.

U biografiji piše da je počeo da radi 1995. Mi, njegove kolege, pitamo se kako je to moguće, ako je studirao od 1995. Evo kako, Malešić je jedan od retkih kome je školovanje na akademiji ulazilo u radni staž. Zamislite, nikom od nas to nije bilo omogućeno. Samo on i još nekoliko "posebnih" studenata je imalo tu privilegiju.

Počeo je da radi u stanici policije Savski Venac. Životna želja mu je bila da se upozna sa Sredojem Šljukićem - Šljukom (vidite na internetu o kakvom licu se radi, ako kojim slučajem ne znate). Od prvog dana radnog staža, 2000. godine (a ne 1995, kako navode neki), bio je policajac koji se kretao u sumnjivom društvu. Od prvog dana želeo je da bude i policajac, a i nešto što nikako nije časno za jednog policajca. Šljuka mu je bio idol i zemljak. Kratko i neslavno vreme se zadržao u obezbeđenju Milana Milutinovića. Po dolasku DOS-a na vlast, počinje da obezbeđuje Dušana Mihajlovića, a zatim Dragana Jočića.

O kakvom strategu i profesionalcu se radi, govori i podatak da mu je štićeno lice završilo u invalidskim kolicima do kraja života i to zbog nepoštovanja bezbednosnih procedura, a o kojima je on kao načelnik trebalo da vodi računa. Očigledno nije bio dorastao tom zadatku. Na osnovu kojih kriterijuma je on uopšte postavljen za načelnika obezbeđenja Dušanu Mihajloviću u vreme akcije "Sablja"? Bog je sačuvao Mihajlovića očigledno, jer znanje i umeće Malešića očigledno nisu, jer na svu sreću nije bilo bezbednosnih incidenata.

Po dolasku Ivice Dačića na mesto ministra policije, pokušava da bude načelnik obezbeđenja i njemu, ali to je sprečeno od strane njegovih zemljaka iz Prijepolja koji su odlično znali za sklonosti, mane i ambicije svog zemljaka. U vreme dok je obezbeđivao Jočica, dobio je stan u okolini Skadarlije. Kažu, uz pomoć tada vladajuće DSS.

Suprugu je zaposlio u BIA. Inače, žena je dolazila na posao džipom BMW, koji je teško mogao da priušti od policijske plate. Po dolasku Ivice Dačića, kreće intenzivno da se druži sa Dragišom Simićem i postaje njegov zamenik. Po smenjivanju Simića sa mesta načelnika, naprasno ga je izbrisao iz imenika iako su noćima bančili po beogradskim klubovima sa raznim pevaljkama.

Honorarno se u početku karijere bavio obezbeđivanjem diskoteke na Zlatiboru u vlasništvu Bobe i Brene Živojinović. Tada mu je društvo pravio takođe " kontroverzni general" Miljan Stanojević. Malešić ima jednu karakteristiku - voli da se druži samo sa ljudima koji imaju novac i moć, tj sa onima od kojih može da ima neku korist.

Tu spada i još jedan njegov zemljak, bivši fudbalski reprezentativac Ivica Dragutinović koji mu je navodno poklonio skupoceni sat od 20.000 evra. Poznato je kako bi ga Malešić pod rotacijom sprovodio po gradu, završavao sve i svašta...

Sa svim svojim zemljacima iz Prijepolja je u svađi. Postali su mu nezgodni svedoci jer znaju sve o njemu, a njemu to nikako ne prija. Po dolasku SNS na vlast, takođe je pokušavo da se nametne kao veliki akademac. Često govori da je diplomirao među prvima, što je tačno, ali jedva sa prosekom 6.

Danas je vlasnik luksuznog stana u centru grada. Spominje se i stan na Dedinju. Stan odiše luksuzom. Sestru je takođe zaposlio u MUP. Navodno, u početku kao običnu radnicu (možda čak i na poslovima higijeničarke).
Ko zna, ona je verovatno sada možda već i pukovnik. Kad mogu dezerteri iz vremena NATO agresije, što ne bi i ona. Ovom čoveku očigledno sve ide od ruke.

Zamislite, Malešić je bio čak i pomoćnik direktora policije za specijalne jedinice, iako nikada nijedan dan nije radio u specijalnim jedinicama.

Odlazak u Kragujevac, a zatim u Novi Sad su se ipak završili karastrofom, jer je poznato da rezultata nije bilo niti će ih biti. O ovome mogu da posvedoče i policajci, a i sami građani Novog Sada i Kragujevca. Nemojte da kaljate ime Eliota Nesa poredeći Malešića sa njim. Eliot Nes je bio na strani zakona. Eliot Nes je i bio hrabar čovek.

Spominje se da je kum sa Zvonkom Veselinovićem i da je blizak sa Milanom Radoičićem. Malešićev život i dalje odiše luksuzom. Skupa zimovanja i letovanja, automobili (koji se ne naravno ne vode na njega). Bio je i vlasnik splava i čamca, koje je prodao čim se saznalo da ih ima. Zarad interesa, spreman je na sve.

Došao je iz malog sela pored Prijepolja. Sada je posle 20 godina policijskog posla zasigurno milioner. Postavlja se pitanje kako je uopste postao general sa 18-19 godina staža? Koliko puta je unapređen?
Spominje se i podatak da je suvlasnik u više privatnih firmi (naravno ne na svoje ime). Sve se ovo može lako proveriti. A i treba proveriti!
U MUP važi za kolegu kog niko niti poštuje, niti ceni. Svi znaju vrlo dobro ko je i na šta je sve spreman zarad ličnog interesa.

Neki policajci nikako da odluče šta su - da li su policajci ili kriminalci. Obe varijante istovremeno su prosto nemoguće, što pokazuje pregled godinama unazad kako su završili upravo takvi - malo policajac, malo kriminalac! A i da budemo iskreni - Malešiću, ne lobiraš ti da budeš direktor policije da bi radio ono za šta si se školovao, tj radio u interesu bezbednosti građana i Srbije. Lobiraš zarad ličnog interesa, to znamo i mi, tvoje kolege, i ti.

Spominje se tu sve i svašta... istražićemo, ne brini. To će nam biti posao. Od unapređenja u generala za 19 godina, pa nadalje. Mi tvoje kolege, zahtevaćemo da danom imenovanja i policijski rukovodioci predaju svoju imovinsku kartu, kako se ne bi desilo da i vi imate tetku iz Kanade.

Samo nemoj da se iznenadite kad uskoro kod vas pozvoni i teča iz Kanade. A pred kuću vam dođe maricom sa rotacijom. Plavo rotaciono svetlo razgoni i najgušći kriminalni mrak pod čijim okriljem ste postali ovako moćni i bogati.

Vreme je da mi koji smo zakletvu položili nad Ustavom i znamenjem ove zemlje, pokažemo da smo spremni da služimo Srbiji, a ne partijskim elitama i mafiji.

Vidimo se uskoro!

Malešićeve kolege, policajci

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 67

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Objašnjenje

Zoran Živković [28.09.2022.]
Anketa

Ko je trenutno najbolji srpski fudbaler?

Rezultati

Video dana

Živog me nećete uhvatiti