Društvo i ekonomija

[ Izvor: Pištaljka ]

04. 11. 2021. 10:11 0

Inspekcija Ministarstva odbrane u čačanskoj "Slobodi“

Inspekcija Ministarstva odbrane došla je u čačansku fabriku namenske industrije "Sloboda". Kako prenosi Pištaljka, inspekcija je došla 15 dana nakon njihovog teksta da je Ministarstvo odbrane znalo za neadekvatno skladištenje eksplozivnih i opasnih materija u „Slobodi“.

Inspekcija je stigla u ponedeljak i do 5. novembra ima zadatak da izvrši „redovan delimičan, najavljen terenski inspekcijski nadzor“ u oblasti zaštite životne sredine, piše u dokumentu koji je Pištaljka dobila od uzbunjivača.

U dokumentu se navodi da je potrebno da „Sloboda“ pripremi referat direktora o stanju u oblasti zaštite životne sredine, regulisanoj pravilnikom o bezbednosti i zdravlju na radu, zaštiti od požara i eksplozija, zaštiti životne sredine i drugo. Takođe im je traženo da dostave podatke o količini i vrsti opasnog otpada i hemikalija u kompaniji i informacije o broju akcidenata u životnoj sredini u odgovornosti kompanije za period od 2017. do 2021. godine.

Ministarstvo odbrane je inspektore poslalo u „redovan“ nadzor nakon što je Pištaljka tom ministarstvu uputila zahtev da im dostavi dokumenta o kontroli iz 2017. i svim kasnijim kontrolama ukoliko ih je bilo.

Od uzbunjivača su stigle i informacije da se uoči dolaska inspekcije u „Slobodi“ ekspresno postavljala ograda na otvorenom, iza koje su premeštana burad sa opasnim i otrovnim materijama i da je taj prostor obeležavan kao skladište sa opasnim materijama. Pre najave inspekcije, burad su bila razbacana u magacinskom delu fabrike na otvorenom, pored skladišta eksploziva, municije i gotovih proizvoda, što se može videti i na javno dostupnim satelitskim i avio-snimcima.

Direktor kompanije „Sloboda“ Zoran Stefanović nije bio dostupan da objasni zašto se tek sada opasni otpad premešta, ali je njegova sekretarica potvrdila da je inspekcija u fabrici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati