Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 11. 2021. 20:02 37

"Dobro je da Krivokapiću nisu poslali Simu Spasića"

Skandal koji je izbio prilikom prve zvanične posete Beogradu crnogorskog predsednika Vlade, Zdravka Krivokapića, kojeg je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, i to u izbledelim farmericama, ne prestaje da se komentariše na društvenim mrežama.

Sudeći prema fotografiji koju je objavio Krivokapić, on jeste dočekan uz uobičajene pozdrave Vojske Srbije i crveni tepih, ali posebnu pažnju privlači to što crnogorskog premijera nije dočekala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, iako on na njen poziv boravi u Beogradu.

Interesantno je i to što je Krivokapića dočekao ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, sa kojim nisu predviđeni zvanični sastanci, niti je poljoprivreda tema koja bi mogla biti od važnosti za ovu posetu.

Ovakav potez srpskih zvaničnika komentatori na društvenim mrežama tumače kao pokušaj da se Krivokapić i Crna Gora ponize i kazne zbog toga što ne pristaju da budu Vučićevi sateliti. Takođe, podseća se kako je Vučić dočekivao Mila Đukanovića, sa kojim tesno sarađuje.

- Gospodine Krivokapiću, ja Vam se izvinjavam u svoje i u ime moje porodice, što nas u Srbiji predstavlja i predvodi jedna interesna grupa spornog vaspitanja - napisala je novinarka Sena Todorović.

- Danas nije ponižen, profesor premijer Crne Gore, gospodin Zdravko Krivokapić. Danas je ponižena Srbija. Od strane prostaka, bednika, bića satkanih od beščašća i jada. Srbijo, svukli su te na najniže grane u tvojoj ponosnoj istoriji - konstatovao je Aleks Žiška.

- Ako ministar Vlade Srbije dočekuje premijera Crne Gore u izlizanim farmerkama, onda možda neko iz CG treba naredni put da dočeka zvaničnu delegaciju Srbije - u šorcu i papučama - kaže Goran Miletić, društveni aktivista.

- Dobro što mu ne poslaše Simu Spasića da ga dočeka?! A kad dolazi Edi Rama, njega dočekuju ko da je Hajle Selasije, lično. (Da ne pominjem Angelu Merkel) - mišljenja je Đorđe Vukadinović, politički analitičar.

- Prva fotografija pokazuje kako se braća po kriminalu dočekuju u Beogradu 2013. dok je Milo bio premijer. Druga fotografija prikazuje kako izdajnik Vučić ponižava prof. Krivokapića i dokaz je da Milo i Vučić i dalje sarađuju - podsetio je Mlađan Đorđević, predesdnik pokreta "Oslobođenje".

- Nedimović, ministar poljoprivrede, da bi se vodilo to ministarstvo mora se biti seljak, dočekao je crnogorskog premijera u farmerkama.Trenerka je bila na pranju - napisao je Siniša Kovačević, dramaturg.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati