Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

24. 10. 2021. 19:46 10

"Vučiću, nećeš nas bičem pokoriti!"

"Srbijo, probudi se", poručio je dr Rade Panić na protestu koji je održan u Mrčajevcima povodom oduzimanja zemlje meštanima više čačanskih i kraljevačkih sela i eksploatacije litijuma u našoj zemlji.

Meštani više od 10 sela od Preljine kod Čačka do Adrana kod Kraljeva protestovali su zbog toga što im država oduzima plodno poljoprivredno zemljište na trasi takozvanog Moravskog koridora, koji prolazi kroz njihova sela, za pozajmišta i deponije, ali i zbog oduzimanja zemlje za proširenje aerodroma "Morava" u Lađevcima i iskopavanja litijuma na njihovim njivama.

- Iako me nazivaju politikantom, ja to nisam. Moram da se bavim politikom jer od nje zavisi da li će deca iz Obrve moći da pohađaju školu. Pitam nadležne, čiju državu "prodaju" i gde našu zemlju "iznose". Ovde bi trebalo da Vas brani Zagorka Dolovac, a ja da lečim ljude. Pitam i zašto je dužina piste F4 aerodroma u Lađevcima četiri kilometra, kada je na vazdušnoj luci u Beogradu 3,6. Šta će to da izvoze, i koji avioni će poletati odatle. Prva pomisao nam je bila da je u pitanju korupcija, da će ovi što upravljaju državom da se lepo ovajde i stave pare u svoje džepove, ali sada smo svesni da je u pitanju litijum - rekao je dr Panić.

Oni nameravaju, ponavlja, da izvoze litijum iz Zapadne Srbije, a niko od njih se nije zapitao kolika će biti buka i šta će biti sa soliterima koji imaju čak i do 13 spratova u Kraljevu.

- Srbijo, probudi se, seku ti noge, a ti ćutiš. Ovo su skakavci, jedu i planiraju da odu. Napraviće se klizišta, zemlja će nam biti u užasnom stanju, a oni ne znaju ništa - istakao je dr Panić.

On je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio da se mora znati ko je potpisivao projekte štetne po našu zemlju, ukoliko uopšte postoje.

- Kopaće na 13 mesta, a to ne smemo dozvoliti. Ne želimo i nećemo biti smetlište Evrope. Srpskom seljaku se ne sme oduzeti ni najbolje dete, ni najuranjeniji vo - emotivno je naglasio dr Panić.

On je poručio vlastodršcima da će narod stati pod jednu "kapu" i jedan barjak, jer u Srbiji svi moraju imati istu šansu i priliku.

- Neće nas Vučić bičem pokoriti iako ima dva u rukama. Svi koji su pokušali, pali su. Zapamtite, male vatre se moraju udružiti širom naše zemlje, a 3. aprila naredne godine se nadamo spasu - zaključio je dr Rade Panić, koji je ujedno i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati