Društvo i ekonomija

23. 10. 2021. 14:29 28

Vučićev analitičar napisao priručnik za SNS "akademce"

Takozvani politički analitičar Dejan Vuk Stanković osim što je profesor Učiteljskog fakulteta, on predaje i mladim nadama naprednjaka na "čuvenoj" SNS Akademiji mladih lidera. Stanković, poznat po analizama u kojima pljuje i napada opoziciju, svoje iskustvo u hvalospevima upućenim režimu prenosi na mlade naprednjake, a u tu svrhu SNS mu je štampao i knjigu.

Fondaciju "Za srpski narod i državu" osnovala je Srpska napredna stranka 2019, na inicijativu njenog predsednika Aleksandra Vučića. U svrhu što uspešnije indoktrinacije svojih "akademaca", SNS je preko Fondacije štampao knjigu, bolje rečeno priručnik Dejana Vuka Stankovića "Srbija od 2000. do 2012: krhka demokratija u vrtlogu nasleđa ratnih devedesetih godina i procesa tranzicije", koja je objavljena 2020. godine.

Knjiga sa 40 strana ima 6 poglavlja, a poslednje glasi: "Formiranje Srpske napredne stranke i poslednji dani Tadićeve vlasti".

To poglavlje je najzanimljivije, s obzirom na to da se kroz čitav tekst poglavlja prožimaju hvalospevi SNS-u i Aleksandru Vučiću.

- Stranka je uspevala da se izbori sa izazovima tadašnjeg opozicionog delovanja u izrazito nepovoljnim medijskim i političkim okolnostima - navodi se u SNS priručniku.

Stanković govorio i o "blokadi i neuporedivo skromnijim finansijskim resursima" naprednjaka, koji su "iskusni političari".

- Uprkos medijskoj blokadi i neuporedivo skromnijim finansijskim resursima, u poređenju sa strankama na vlasti, naprednjaci, Tomislav Nikolić i, posebno, Aleksandar Vučić nisu odustajali od istrajavanja u političkoj borbi. Naprednjaci te izborne godine nisu tražili okrugle stolove o izbornim uslovima, ni pretili blokadama institucija, niti pozivali na bojkot izbora. Kao iskusni političari, upustili su se u neizvesnu borbu za političko priznanje građana, već prilično zasićenih dekadentnom vlašću demokrata i njihovih političkih istomišljenika - piše Stanković u SNS priručniku, ne bili osokolio naprednjačke laviće da što jače grizu po političkim protivnicima - navodi se u poglavlju.

Stanković dalje upoznaje čitaoce sa dešavanjima 2012. godine, sladostrasno hvaleći SNS, ali i ističući kako su "obaveštajne službe", "mediji" i mnogi drugi stali u odbranu režima Demokratske stranke.

- Svi državni resursi, novac, obaveštajne službe, mediji, nevladine organizacije i intelektualci stali su u jedinstven front za opstanak po mnogo čemu spornog režima Demokratske stranke - piše on.

Na kraju priručnika sledi, šta drugo, sem hvaljenja SNS-a.

- Godine koje su usledile pokazale su da je SNS uspešno odolela različitim teškoćama, postavivši Srbiju "na noge" i obezbedivši pretpostavke za njen sveukupni napredak.

Iz svega napisanog jasno je kakav je politički analitičar Dejan Vuk Stanković i šta je zapravo njegova uloga, a to je održavanje rejtinga SNS gostovanjem u nameštenim emisijama režimskih televizija koje jedino služe u propagande svrhe vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati