Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 10. 2021. 06:00 65

A MOGAO JE BITI HEROJ Rebić predao pečat i pozdravio se s kolegama

Vladimir Rebić nakon odmora neće se vraćati na posao i odlazi u penziju s mesta direktora policije. Njegova karijera mogla je da se završi drugačije, da bude heroj policije i uređene Srbije, a ovako odlazi tiho kao osoba koja se nije mešala u svoj posao.

Rebiću petogodišnji mandat ističe u decembru, u januaru puni 55 godina i završava karijeru u policiji, koja je počela 1992. godine u Užicu. 

Pred odlazak na odmor okupio je sve koordinatore, rekao im da se neće vraćati i predao faksimil i pečat zameniku Draganu Vasiljeviću, i tako izlazi iz igre koju vlast godinama forsira. 

Vladimira Rebića nije spasilo ni to što je prihvatio poligrafsko ispitivanje na kome je odgovarao na pitanja vezana za optužbe koje je Predrag Koluvija, vlasnik najveće fabrike marihuane u ovom delu Evrope izneo na račun inspektora koji su otkrili aferu "Jovanjica".

Rebić kao da je zaboravio da Koluviju u sudnici brani Vladimir Đukanović, član predsedništva SNS-a i blizak prijatelj predsednika Srbije, a da je u medijima u zaštitu Koluvije stao Aleksandar Vučić lično. Da je Rebić bio hrabriji i javno istupio s onim što zna ili može, ne bi ha tabloidi povezivali sa mafijaškim klanovima i zbog njih "strahovao za porodicu", kako je sam izjavio. Bika nije uhvatio za glavu i to ga je koštalo.

U javnosti se kao najozbiljniji kandidat za novog direktora policije pominje Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) koji je u žižu javnosti dospeo izjavom da je u MUPu Srbije postojala paralelna struktura koja je u saradnji sa stranim obaveštajnim službama radila na rušenju Vučića.

Radovanović, nekadašnji šef interventne brigade beogradskog MUP-a je bio deo najužeg tima Dijane Hrkalović. U dobro obaveštenim krugovima kruži priča da je Tomica Radovanović sve što je radio, kao i sve snimljene razgovore na kojima se nalazi Aleksandar Vučić, kopirao i poneo sa sobom. I da mu je to kapital sa kojim sada traži mesto direktora policije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 65

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati