Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 10. 2021. 12:18 10

Otpustili 90 radnika SMS-om, Vučiću je "to tržište"

Nemačka kompanija "Gramer" iz Aleksinca, koja se bavi proizvodnjom presvlaka za sedišta za automobilsku industriju, a koja je 2017. godine, od Aleksandra Vučića dobila četiri miliona evra subvencija, otpustila je 90 žena zaposlenih u toj kompaniji SMS porukom. Naprednjački lider je danas prilikom boravka u Aleksincu naveo da je "to tržište" i da "tako to funkcioniše u velikim zemljama".

Vučić je danas došao u Aleksinac, grad u kome su pre dva meseca 90 radnica dobile otkaz SMS-om, kako bi obišao otvaranje novog pogona fabrike "Magna Seating", koja je prošle godine počela sa radom na jugu Srbije.

Predsednik Srbije je tom prilikom odgovarao na pitanje šta će biti sa onima koji su baš u Aleksincu ostali bez posla i opšti utisak je da je o svemu govorio bez grama empatije. Bilo je tu već onih standardnih obećanja, koja je izrekao i kada su radnici "Geoxa" ostali na ulici, a posle kojih je malo toga urađeno za njih.

- Morate da razumete da će biti rešena situacija za najveći broj njih. Mi smo od devedesete godine pričali o tržišnoj privredi, sad se ispostavilo da smo svi lažovi. Ispalo je da nas ni tržište ne zanima. I da ćemo nekog zapošljavati negde gde nema posla. Rešićemo to, kao što smo i u drugim gradovima rešili - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja o otpuštanjima u "Grameru".

Kako je naveo, ljudi imaju prava da zaposle koga hoće, na koliko hoće. 

- A ne može da se to rešava tako što će se kad god neko dobije otkaz, napadati država da mora rešiti problem tih koji su otpušteni. To je tržište, tako to funkcioniše u svim velikim i razvijenim zemljama. Mi ćemo se uvek boriti za naše ljude - rekao je Vučić hladnokrvno, a onda i nastavio:

- Naš je posao da pomognemo ljudima. Mi smo dali subvencije za ovu fabriku, naš je interes da imamo zaposlene ljude. Ponašamo se u skladu sa tržišnim principima - naveo je Vučić.

Da podsetimo, u avgustu je putem SMS-a otpušteno 90 žena iz "Gramera", što je bio samo nastavak otpuštanja u fabrikama koje su od države dobile subvencije. Jer, ova nemačka firma je 2017. godine dobila od Srbije četiri miliona evra, a prethodno je do otpuštanja došlo u "Geoxu", koji je zatvorio pogone u Vranju, a dobio je takođe subvencije od države.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati