Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 10. 2021. 09:54 13

"Dokazi iz 'Jovanjice' politička smetnja, smena Milenkovića kazna"

“Dokazi koje otkriva načelnik Milenković i njegov tim boraca protiv droge, postali su politička smetnja i zato bi, njegovo smenjivanje, kako se najavljuje, bilo ponižavanje zakona i institucija naše države”, navodi pravni zastupnik načelnika beogradskog Odeljenja za narkotike, Zdenko Tomanović.

On poručuje da je Milenković, rizikujući i svoj život, zajedno sa inspektorom Dušanom Mitićem i velikim brojem kolega,otkrivao učešće visokih funkcionera državnih organa i bezbedonosih službi u slučaju "Jovanjica" i da bi njegova smena bila bi osveta za hrabrost da primene zakone naše zemlje i štite pravni poredak.

- Кampanja onih koji nisu nadležni protiv postupanja onih koji su nadležni započela je kada je navode okrivljenog, iznete u TV intervjuu, koji je organizovao član parlamenta i funkcioner vladajuće partije, afirmisao državni vrh naše zemlje, najavljujući dolazak istine i spektakularno otkrivanje kriminalne organizacije u srcu države i državni udar kao motiv delovanja policijskih inspektora. Iako nadželno tužilaštvo i sud postupaju u predmetu koji se temelji baš na radu načelnika Milenkovića i njegovog tima, nijedna pravosudna institucija nije ukazala nosiocima vlasti da je zakonom zabranjeno da oni ocenjuju dokaze,vrednuju iskaze i komentarišupostupak te da je pravna kultura njihova obaveza - poručuje Tomanović.

Kako navodi Tomanović, nekadašnji advokat Slobodana Miloševića, time su stvoreni uslovi za pravno nekontrolisano ometanje pravde zbog političkog rizika koji nosi dalja primena zakona u slučaju "Jovanjica".

- Pravo mora da bude iznad svih pa i iznad nosioca vlasti i vanistitucionalnih centara moći. Advokatska kancelarija Tomanović preduzeće sve zakonom predviđene mere radi zaštite prava našeg klijenta Slobodana Milenkovića - poručio je poznati advokat.

Podetimo, načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao je predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića (Malog Sente) na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine.

Slobodan Milenković je sin Sente Milenkovića, koji je bio najpoznatiji srpski telohranitelj i policijski general, ali i desna ruka bivšeg predsednika Slobodana Miloševića. Slobodan Milenković je sproveo u delo hapšenje vlasnika imanja "Jovanjica" Predraga Koluvije zbog gajenja marihuane na tom gazdinstvu u Staroj Pazovi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati