Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

14. 10. 2021. 22:32 40

Lekcija premijerki: Nek Vam Mali kaže kako se otvara ofšor firma (VIDEO)

Novinarka RTV-a Ljubica Gojgić u emisiji "Pravi ugao" preslišala je premijerku Anu Brnabić o aferi "Pandorini papiri" i teškoj situaciji sa epidemijom koronavirusa u Srbiji, pa joj je udelila savet da pita Sinišu Malog kako se otvara ofšor firma.

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je večeras na RTV-u u emisiji "Pravi ugao" kod Ljubice Gojgić, gde su između ostalog razgovarale o Siniši Malom i slučaju kupovine 24 stana u Bugarskoj.

Dok je premijerka objašnjavala kako je sve po zakonu da neko ima račun u poreskom raju ili ofšor firmu, Brnabić je u jednom trenutku rekla da ne zna ni kako se otvaraju te firme, a Ljubica Gojgić joj je tada rekla da pita Sinišu Malog.

Ana Brnabić: "Vi radite u privatnom sektoru i da imate račun u poreskim rajevima i ofšor firmu je potpuno po zakonu."

Ljubica Gojgić: "Je l' imate Vi?"

Brnabić: "Ja nemam."

Gojgić: "A i da imate, morali biste da prijavite Agenciji za sprečavanje korupcije."

Brnabić: "Verujte, ja ne znam ni kako se to otvara."

Gojgić: "Eto, može Siniša Mali da Vam kaže."

Pored razgovora o „Pandorinim papirima“, Gojgić je "očitala lekciju" premijerki Srbije i o situaciji sa epidemijom koronavirusa. Gojgić je na premijerkine tvrdnje da ima dovoljno mesta u bolnicama, navela primer iz svog bližeg okruženja, gde je pacijentkinja na pregled na Infektivnoj klinici u Beogradu čekala oko 11 sati, kao i da je pacijentima u glavnom gradu potrebna veza.

Brnabić: "Ja ne kažem da je dobra i stabilna situacija,  ali samo dajte da ne pričamo o tome kako nema mesta nigde kada imamo tri kovid bolnice sa više od 2.400 mesta. Imamo 6.500 ljudi u bolnicama, a ranije smo imali 9.500 bez tri kovid bolnice."

Gojgić: "Sada ću da Vam kažem nešto što njije urbana legenda i što je lično iskustvo iz najbližeg okruženja. Na pregled na Infektivnoj klinici kada vas upute iz doma zdravlja, čeka se između 7 i 11 sati i tme sam lično bila svedok. Pacijent iz Beograda sa obostranom upalom pluća dobija ovakvu poruku na Infektivnoj klinici: 'Vi ste objektivno za bolnicu i u ovom trenutku možemo da Vam damo uput za Kruševac', istog tog dana kada lekar nudi smeštaj Beograđanki u Kruševcu, na televiziji gledamo prilog iz Kruševca, lekar kaže da se kapaciteti popunjavaju i da nemaju više kapaciteta i da šalju pacijente u Niš. To je ta priča da ima dovoljno kreveta u ovom trenutku ako hoćete da smestite obolelog od kovida kome treba bolničko lečenje u Beogradu, treba vam veza."

Premijerka je "nezgodna" pitanja dobila i o samom procesu vakcinacije u Srbiji.

Brnabić: "Mi realno nemamo novih vakcinisanih i nije mi jasno."

Gojgić: "Ne veruje se Vama? O čemu se radi?"

Branbić: "Nisam ja napravila vakcinu da se veruje meni ili ne veruje meni. Da li je to referendum poverenja nauci ili medicini?"

Gojgić: "Imali smo ovakvu situaciju pre desetak godina, narod nije hteo da se vakciniše".

Brnabić: "Zato što ne veruju medicini, Kriznom štabu ili Ani Brnabić?"

Gojgić: "Mislim da tada nisu verovali ministru zdravlja."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati