Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 10. 2021. 09:30 5

"BIA funkcioniše kao bubašvabe, plaši se svetlosti"

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, rekao je da tajna služba „funkcioniše kao bubašbave i najviše se plaši svetlosti dana i otkrivanja onoga što radi u mraku“.

- Zato javnosti ukazujemo na ono što rade, a podsećam da su ljudi iz državne bezbednosti, nereformisane od 1945. godine, po pravosnažnim presudama ubili predsednika Srbije Ivana Stambolića, ubili predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, dva puta su pokušali da ubiju predsednika SPO-a Vuka Draškovića, a ponovo im se sudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Ta služba je počela svoj rad 1945. godine ubistvima građana Beograda. U Beogradu su puna tajna groblja nevinih građana, koje su ubili samo zato što nisu bili pripadnici nove vlasti. Od tada do danas ta služba neprekidno vlada ovom zemljom - rekao je Gajić.

Gajić je rekao da je mučenje Konstantina Katića od pripadnika BIA mora da bude upozorenje građanima „šta će se tek događati kada režim oseti da mu je vlast uzdrmana“.

Gajić je precizirao da je krivična prijava podneta zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, nesavestan rad u službi i protivpravno lišavanje slobode.

- Dali smo i bliže informacije kojima se mogu identifikovati tri službenika BIA koji rade u odeljenju BIA na beogradskom aerodromu - rekao je Gajić.

Gajić je ponovio da je Katić bio protivpravno lišen slobde i da to nije bio informativni razgovor, nego je „faktički otet“ i pripadnici BIA su pokušali da iznude iskaz, tukli su ga, pretili da će mu polomiti ruke i noge i terali ga da kleči.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati