Društvo i ekonomija

I. M.

25. 09. 2021. 07:00 28

Aleksić za Direktno: Koluvija pušten da ne bi progovorio, država ne postoji!

Što se tiče oslobađanja Predraga Koluvije, to je potvrda da su država Srbija i pravosudni sistem u potpunom raspadu. Apsolutno se više ne može imati poverenja u pravosuđe, jer je pod direktnom kontrolom vladajućeg režima i ono služi da izvršava naloge vlasti onako kako njima odgovara. Srbija je zemlja koja se raspada i institucije više ne postoje, vladavina zakona ne postoji... Oni mogu danas od najvećeg heroja da naprave zločinca i izdajnika i od najvećeg kriminalca da naprave nevinu osobu - kaže za Direktno.rs, Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, povodom ukidanja pritvora Predragu Koluviji, prvoosumnjičenom u slučaju "Jovanjica".

- Što se tiče slučaja "Jovanjica", to je najveći slučaj u Srbiji i prosto je neverovatno da su svi ljudi oslobođeni za dve godine, a da suđenje za "Jovanjicu 2" još nije počelo. Radi se o jednoj velikoj igri advokata Predraga Koluvije, koji rade sve da ne dođe do suđenja za "Jovanjicu 2", jer bi to značilo spajanje predmeta "Jovanjica 1" i "Jovanjica 2", što bi, nesumnjivo, dovelo do optužnice "Jovanjica 3", gde bi još neki političari i službenici bezbednosti, koji su bili uključeni u ovaj projekat, morali da odgovaraju - smatra Aleksić.

On je uveren da je puštanje Koluvije iz pritvora samo deo jedne šire strategije i šireg plana vlasti kako da predmet "Jovanjica" padne u zaborav građana Srbije, a da polako oslobode jednog po jednog da se brane sa slobode, računajući da će ono što govori Vladimir Đukanović, da tamo ničega nije bilo, uspeti da ubede javnost.

- Šokiran sam kako se odvija taj proces i mi više ne postojimo kao država. Aleksandar Vučić je državu Srbiju i njene institucije bacio pod noge, a to se, nažalost, ne završi dobro - konstatuje Aleksić.

Upitan da li je režim birao trenutak kada će Koluviju pustiti iz pritvora, Aleksić kaže da je režimu jako bilo važno da Koluviju što pre oslobode, zato što bi on u nekom trenutku mogao da progovori o saznanjima i vezama koje ima sa ljudima iz SNS.

- Strategija je bila da on bude miran dok ga ne oslobode, obećavali su to, i sad je sa nanogicom. Verovatno će sledeći korak biti da mu neće trebati ni nanogica. On će da postane narodni heroj, jer je drug sa predstavnicima režima Aleksandra Vučića, a policajci koji su otkrili čitav slučaj i uhapsili Koluviju i njegovu grupu, preživeli su teror. A drugovi članova režima Vučićeve partije su zaštićeni od zakona i pravde - naglašava Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je podsetio i na pokušaj režima da legalizuje marihuanu, kao deo strategije da se Koluvija oslobodi odgovornosti.

- Momenat kada se krenulo u priču o legalizaciji marihuane je, zapravo, momenat kada se taj najveći predmet srpskog pravosuđa, sa dve optužnice sa preko 800 strana, rešava. To je, takođe, deo strategije, ali Aleksandar Vučić je procenio da mu to sad ne igra ulogu, jer se približavaju izbori - ističe Aleksić i zaključuje:

- Pretpostavljam da je njihov plan kada se završe izbori, da se opet vrate na taj projekat. Milion puta smo videli da ono što kaže Aleksandar Vučić, obično bude suprotno od toga. On je rekao da se to neće desiti, tako da možemo da se nadamo da će se to desiti. 

Podsetimo, juče je nakon skoro dve godine ukinut pritvor Predragu Koluviji, koji će nositi nanogicu. Na njegovom imanju otkriveno je oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa. Ubrzo je u javnosti procurela informacija i da je ovo imanje dobilo najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, kao i da su ga u ranijim godinama obilazili brojni politički funkcioneri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati