Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 09. 2021. 16:05 40

ISTEKAO ROK: Vučić ćuti, dok Albanci Srbima menjaju registarske tablice

Jutros su specijalne jedinice kosovske policije (ROSU) u neposrednoj blizini prelaza Jarinje i Brnjak zaustavljale vozila sa KS oznakama, skidale su im tablice, pa su na vozila stavljali takozvane privremene prištinske probne oznake. Sve ovo je posledica onoga što je potpisano 14. septembra 2016. godine, kada je rok važenja tablica produžen na pet godina, a kako je taj rok istekao i nije dodatno produžen, došlo je do skidanja tablica na automobilima. Ostaje samo pitanje zašto Aleksandar Vučić ćuti, budući da se o ovom pitanju nije oglašavao, već je najavljivao obilaznice u Svilajncu.

Da je rok važenja srpskih tablica u AP Kosovo i Metohija istekao 14. septembra ove godine, obelodanio je i Nemanja Šarović, predsednik pokreta Ljubav, Vera, Nada, istakavši da je taj rok mogao da se produži, ali...

- Sećate se kad je Srbija u Briselu pobedila sa 5:0? Sad je đavo došao po svoje. Ko ne veruje, neka pročita na sajtu Vlade Srbije. 14. septembra 2016. rok važenja KS tablica produžen je na pet godina. Rok je istekao, a naš mudri pregovarač Aleksandar Vučić nije tražio produžetak - naveo je Šarović na Tviteru.

A da posle 14. septembra vozilo registrovano na Kosovu neće imati KS oznake najavljeno je još u februaru, dakle pre sedam meseci.

- Čisto da ne prođe laž da je potez tzv. "kosovskih bezbednosnih snaga" neko iznenađenje, evo dokaza da se znalo šta sledi još u februaru, pre više od sedam meseci. Vučića ne zanima ni Jarinje ni srpski narod na KiM, jedino što ga zanima je da za sve okrivi drugog - istakao je Šarović.

Da je skidanje tablica sa KS oznakama posledica neproduženja onog što je potpisano u Briselu 2016, potvrdila je i Rada Trajković, opoziciona političarka sa KiM.

- Aleksandre Vučiću, 2016. potpisali ste sporazum o tablicama sa rokom od pet godina koji je upravo istekao. Taj dogovor potpisan je u sklopu briselskih pregovora čije rezuultate od 2013. implementirate netransparentno, kroz kriminogene elemente na terenu i Vaš politički "satelit" Srpsku listu - navela je Rada Trajković i dodala:

- Apelujem na Vas da se već jednom naučite državništvu i prestanete da dezinformišete Srbe na severu, već da im kažete istinu u lice. Današnji događaji posledica su Vaših akcija koje Priština sada koristi. Dosta je bilo destabilizacije naše zajednice spletkama i lažima - istakla je opoziciona političarka sa Kosova.

A Vučić je u Svilajncu...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati