Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Istinomer ]

21. 09. 2021. 06:00 17

Bajatović - od partijskog vojnika do naučnika

Doktorska disertacija odbranjena - obavestio je zainteresovanu javnost 11. septembra generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović, koji je titulu doktora nauka stekao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Godinama u javnosti percipiran kao partijski direktor javnog preduzeća sa, kako je sam isticao, “bezobrazno visokom platom”, kao “nedodirljivi ruski igrač” i “bahati funkcioner”, pokazao je da se uz vođenje fudbalskog kluba, pravljenje vina i lov može pronaći vremena i za “učenje uz rad”.

O svojoj disertaciji “Modeli tranzicije i predviđanja sistema snabdevanja prirodnim gasom”, kojom je došao do visokog naučnog zvanja, kazao je:

- Dobar menadžerski alat, za svakog ko hoće da se upozna sa savremenim tokovima energetike i da se bavi predviđanjem cene i potrošnje prirodnog gasa uz pomoć treniranih neuronskih mreža.

A kako je izgledao razvojni put omladinskog funkcionera Saveza komunista, potom Socijalističke partije Srbije, koji puni uzlet doživljava nakon pada te stranke sa vlasti, pa preko dugogodišnje funkcije direktora javnog preduzeća do novopečenog naučnog radnika?

zvaničnoj biografiji na sajtu SPS-a ističe da je inženjer elektrotehnike („smer upravljanja sistemima“) i diplomirani ekonomista, ali ne navodi i u kojim visokoškolskim ustanovama je stekao ta zvanja. Na direktno novinarsko pitanje gde je završio fakultet, pošto se taj podatak ne može naći ni na zvaničnoj stranici „Srbijagasa“, odgovorio je da je „završio Ekonomski fakultet u Subotici i Višu elektrotehničku u istom gradu“

 - Na kom fakultetu ste diplomirali?
U Subotici.
Koji fakultet?
Ekonomski i na Višoj elektrotehničkoj'.

Čudi da u odgovoru na ovo pitanje Dušan Bajatović nije pomenuo da je još 2003. završio Fakultet za menadžment u Zaječaru, odnosno Megatrend, tim pre što vlasnik Megatrenda Mića Jovanović za N1 potvrđuje da je Bajatović 'kod njih' završio, i tim pre što Ekonomski fakultet u Subotici demantuje Bajatovića, pa kažu: upisao jeste, ali ga završio nije.

Ističe da je bio generalni sekretar Omladinskog saveza Srbije i član Saveta Univerziteta u Novom Sadu, a da je član Socijalističke partije Srbije od osnivanja 1990. godine.

Za sebe kaže da je vojnik partije. Posle Petog oktobra, posebno nakon izručenja Slobodana Miloševića Haškom tribunalu, Bajatović je kao deo mlađe i pragmatičnije struje SPS-a izbio u sam stranački vrh. Tvrdi da je do samog hapšenja Miloševića bio sa njim u Vili Mir, tvrdeći da ti događaji u seriji „Porodica“ nisu verno prikazani. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati