Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Istinomer ]

21. 09. 2021. 06:00 17

Bajatović - od partijskog vojnika do naučnika

Doktorska disertacija odbranjena - obavestio je zainteresovanu javnost 11. septembra generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović, koji je titulu doktora nauka stekao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Godinama u javnosti percipiran kao partijski direktor javnog preduzeća sa, kako je sam isticao, “bezobrazno visokom platom”, kao “nedodirljivi ruski igrač” i “bahati funkcioner”, pokazao je da se uz vođenje fudbalskog kluba, pravljenje vina i lov može pronaći vremena i za “učenje uz rad”.

O svojoj disertaciji “Modeli tranzicije i predviđanja sistema snabdevanja prirodnim gasom”, kojom je došao do visokog naučnog zvanja, kazao je:

- Dobar menadžerski alat, za svakog ko hoće da se upozna sa savremenim tokovima energetike i da se bavi predviđanjem cene i potrošnje prirodnog gasa uz pomoć treniranih neuronskih mreža.

A kako je izgledao razvojni put omladinskog funkcionera Saveza komunista, potom Socijalističke partije Srbije, koji puni uzlet doživljava nakon pada te stranke sa vlasti, pa preko dugogodišnje funkcije direktora javnog preduzeća do novopečenog naučnog radnika?

zvaničnoj biografiji na sajtu SPS-a ističe da je inženjer elektrotehnike („smer upravljanja sistemima“) i diplomirani ekonomista, ali ne navodi i u kojim visokoškolskim ustanovama je stekao ta zvanja. Na direktno novinarsko pitanje gde je završio fakultet, pošto se taj podatak ne može naći ni na zvaničnoj stranici „Srbijagasa“, odgovorio je da je „završio Ekonomski fakultet u Subotici i Višu elektrotehničku u istom gradu“

 - Na kom fakultetu ste diplomirali?
U Subotici.
Koji fakultet?
Ekonomski i na Višoj elektrotehničkoj'.

Čudi da u odgovoru na ovo pitanje Dušan Bajatović nije pomenuo da je još 2003. završio Fakultet za menadžment u Zaječaru, odnosno Megatrend, tim pre što vlasnik Megatrenda Mića Jovanović za N1 potvrđuje da je Bajatović 'kod njih' završio, i tim pre što Ekonomski fakultet u Subotici demantuje Bajatovića, pa kažu: upisao jeste, ali ga završio nije.

Ističe da je bio generalni sekretar Omladinskog saveza Srbije i član Saveta Univerziteta u Novom Sadu, a da je član Socijalističke partije Srbije od osnivanja 1990. godine.

Za sebe kaže da je vojnik partije. Posle Petog oktobra, posebno nakon izručenja Slobodana Miloševića Haškom tribunalu, Bajatović je kao deo mlađe i pragmatičnije struje SPS-a izbio u sam stranački vrh. Tvrdi da je do samog hapšenja Miloševića bio sa njim u Vili Mir, tvrdeći da ti događaji u seriji „Porodica“ nisu verno prikazani. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Retuširanje

Zoran Živković [22.10.2021.]


Anketa

Koji vam je omiljeni horoskopski znak?

Rezultati

Video dana

Otkriće "Čoveka zmaja" menja priču o ljudskoj evoluciji