Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 09. 2021. 20:28 69

Jorgovanka pljunula na narod

Guvernerka Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, obraćajući se poslanicima u Narodnoj skupštini, grubo je uvredila srpski narod i sve građane Republike Srbije, rekavši da nisu dostojni Aleksandra Vučića.

- O tome govori ono što su neki poslanici pokušavali da ospore. Ja sam i tada pitala onoga ko je za mene čovek koji se po hrabrosti i neproračunatosti ne može uporediti ni sa jednim predsednikom do sada. Često mu kažem "Aleksandre, da li te je dostojan ovaj narod" - rekla je guvernerka, iskoristivši priliku da se javno dodvori svom pretpostavljenom i pljune u lice narodu u Srbiji.

Naravno, takav odnos Jorgovanke Tabaković prema sopstvenom narodu i ne treba da čudi, ako se ima u vidu astronomska plata od pola miliona dinara koju prima kao guverner NBS, te prezire sve one koji nisu na njenom nivou i nedostojni su njenog gospodara na Andrićevom vencu.

Navikala je Jorgovanka da je večito na državnim jaslama, a drugi dolazak na vlast je rešila da iskoristi maksimalno po sebe i svoje bližnje, pa smo tako saznali da Republički fond za zdravstveno osiguranje svojevremeno obezbeđivao njenoj ćerki Mileni službeni automobil i vozača kako bi dva puta nedeljno išla iz Novog Sada u Beograd na predavanja.

Ako je verovati tvrdnjama prvog šefa Tabakovičke, Vojislava Šešelja, koji je najbolje i zna, ona je kupila ćerki stan u Rimu, a njen zet, Nemanja Sekicki, postavljen je za drugog sekretara ambasade u Rimu kome su mesečna primanja oko 4.500 evra.

Šešelj je pričao i o stanu u Novom Sadu od 144 m2 koji je trebalo da otplaćuje 40 godina, ali za 12 godina nije platila nijednu ratu, pa je Telekom, gde je zaposlena, preuzeo njen dug i otplatio 78.000 evra.

Takođe, analiza doktorske disertacije Jorgovanke Tabaković pokazala je da je preko 20 odsto teksta preuzeto bez citiranja iz radova i knjiga ekonomista ili akademaca. Ona je doktorirala na Fakultetu za uslužni biznis, Univerziteta Edukons iz Sremske Kamenice, gde je diplomirao i Tomislav Nikolić, a mentor joj je bio predsednik Ekonomskog saveta SNS, Milenko Dželetović.

Imajući sve ovo u vidu, onda i ne čudi zašto Jorgovanka vređa svoj narod, koji nije uspeo da dosegne njene visine i što ne razume politiku u korist krupnog kapitala, stranih investitora i uništavanja domaće ekonomije, koju sprovodi zajedno sa svojim gospodarom.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 69

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati