Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

06. 09. 2021. 12:07 8

"Vučić pisao lažnu vest o odlaganju ustoličenja Joanikija"

"Na važnosti o odlaganju ustoličenja Joanikija je dao sam predsednik koji je rekao da je tačna vest pa je zahvalio Krivokapiću, a on rekao da nije nikad ni pomišljao da će da bude odloženo. Sam predsednik je pisao tu lažnu vest", kazao je za N1 glavni i odgovorni urednik novina "Nova" i direktor portala Nova.rs, Veselin Simonović, i dodao da najmanje od Joanikija zavisi da li će se tenzije nastaviti, već da to zavisi od političara.

- Ako budu produbljivali tenzije, ako se Đukanović kao predsednik ne urazumi i pokuša da bude predsednik svih i ako Aleksandar Vučić preko svojih bude destabilizovao Crnu Goru, onda će biti tenzija, produbiće se. Mržnja koju osećam kod ljudi koji su procrnogorski orijentisani i brane Crnu Goru od SPC je tolika da zastrašuje, isto tako kod srpskih nacionalista koji ne priznaju Crnu Goru i neće da se pomire da je ona nezavisna me isto tako zabrinjava - kaže on za N1.

Smatra da u Crnoj Gori nema pobednika i da će tenzije da se nastave.

- Iza nemira stoji Milo Đukonavić uz pomoć nacionalističkih i sumnjivih organizacija. Cilj mu je da dođe ponovo na vlast, da destabilizuju (trenutnu) vlast. On je predsednik jednog dela Crne Gore, rekao je da je on predsednik samo onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, zaboravlja da je 30 odsto onih koji se izjašnjavaju kao Srbi - kaže on.

Dodaje da time pokušava da učvrsti svoj rejting, ali da nije pridobio nijedan glas kod suprotne strane.

- Hoće da kaže da je još moćan i da može da utiče na događaje. Neće se predati. Tužan sam jer sam iz Crne Gore, ali sam državljanin Srbije, volim i jednu i drugu državu i priznajem nezavisnu Crnu Goru. Oni koji je ne priznaju su tužni što se nije napravio veći nered - rekao je Simonović.

Kaže da se Krivokapić pokazao kao mudar političar.

- Izašao je kao najveći pobednik iz svih ovih događaja u Crnoj Gori, zadovoljio je svoje glasače. Mitropolit je ustoličen, prošlo je bez većih nereda, nije pala krv, a on se pokazao kao umeren političar, spoveo je ono što je naumio. On je i do sada izbegavao da pusti u Vladu Mandića i Kneževića, vlada bez skupštinske većine. Iz Demokratskog fronta ne smeju da sruše Vladu jer im birači to ne bi oprostili, oni su marionete, nisu samostalni političari od integriteta, stalne tenzije im pomažu da tako uđu u Vladu, nadam se da ih Krivokapić neće ni sada pustiti - kaže Simonović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati