Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 09. 2021. 13:25 10

Anita Mančić pozvala na Ekološki ustanak (VIDEO)

Nakon svojih koleginica Seke Sablić i Cece Bojković, glumina Anita Mančić je takođe pozvala građane da dođu na protest "Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta", koji će se održati 11. septembra. Okupljanje će biti u 14 sati u Pionirskom parku, ispred Andrićevog Venca.

- Ko će odlučivati o budućnosti naše zemlje, naših ljudi, naše prirode, naših života. Da li će to biti strani investitori koji će seći naše šume, sputavati neše reke i gurati ih u cevi, bušiti našu zemlju i istisnuti život iz nje, a ostaviti iza sebe otrov. Da li će to biti Rio Tinto koji će nam određivati dnevnu dozu vazduha - istakla je poznata glumica.

Ona poziva na odbranu zemlje i prirode.

- Mi smo štitili i naši preci su hiljadama godina štitili i branili ovu zemlju da bismo mi, naša deca, deca naše dece, vaša deca živela zdravo. Pitanje je, ko će odlučivati o budućnosti naše zemlje – mi koji je štitimo ili oni koji je uništavaju? Ako se opredelimo za one koji je uništavaju, možda će, možda, neki od nas imati pare u džepovima, ali će svakako naša budućnost izgledati ovako - opominje Anita Mančić dok u video poruci pokazuje na golu i suvu zemlju.

- 11. sepembra, 14 sati pionirski park. Ja ću  biti tamo. Dođite i vi da odbranimo našu prirodu i naš život - zaključuje glumica u svom pozivu.

Podsetimo, na protest "Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta" pozvale su i proslavljene glumice Jelisaveta Seka Sablić i Svetlana Ceca Gojković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati