Društvo i ekonomija

Vuk Bačanović [ Izvor: Preokret ]

25. 08. 2021. 19:27 18

Zašto je smenjen Gojko Perović?

Zašto je Gojko Perović smenjen sa dužnosti rektora Cetinjske bogoslovije? Zato jer je, u jeku litija protiv otimanja crkvene imovine, narod mirio a ne zavađao kao Milovi mediji, Vučićevi tabloidi i njihovi politički trabanti sa svim svojim vezama i vezicama. Zato što je propovedao: “Nema nama molitve bez njih niti ima njima Crne Gore bez nas” i osvojio srca Crnogoraca i Srba koji se ne žele mrziti i koji žele živeti kao ono što jesu: braća!

Zato što je smirivao sve strasti i mržnje! Zato što je, kad su litije dostojanstveno prolazile pored Husein pašine džamije u Pljevljima, pa se čuo ezan, jer je bilo vrijeme muslimanske molitve, rekao: “Ovaj glas koji ste sada upravo čuli, to je glas jednoga brata. A naš glas ovde jeste glas drugoga brata. Rođenog brata. Kada ovo kažem ne preuveličavam. Prenosim ono biblijsko pamćenje. Od dva Avramova sina, Ismaila i Isaka, potiču dve biblijske tradicije, dva ispovedanja.”

Zato što Sinodu koji ga je smenio nije sinod nego ispostava vlasti Aleksandra Vučića čiji je cilj produbljivanje mržnje u Crnoj Gori.

Zato što Milu Đukanoviću sada, u jeku šovinističke kampanje protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u njegovom sjedištu u Cetinjskom manastiru, treba razlog da nacionalnim Crnogorcima kaže: “Eto, ako je srpskoj crkvi smetao Gojko Perović, možete misliti šta misle o vama”!

Zato što je u vreme litija Aleksandru Vučiću poručio da ne dolazi u Crnu Goru, jer je znao da njegova pojava ide na ruku šovinizmu Mila Đukanovića!

Jer je Milu Đukanoviću i njegovom huškačkom medijskom aparatu, kojekakvim akademicima i aktivistima uvijek davao najbolje odgovore!

Zato što mu je jasno da su njih dvojica demonski blizanci kriminala, šovinizma i podela!

Zato što je to poruka svim episkopima i sveštenicima SPC od strane samog Vučićevog patrijarha Porfirija Perića kako će proći oni koji se suprostavljaju planovima narcisoidnog i osvetoljubivog despota!

Jer nije ucenjivi devijant poput Vladimira Vukašinovića, Pahomija Gačića, Vasilija Kačavende, Stefana Šarića kojima pod Vučićevim patrijarhom Porfirijem nikada ništa neće faliti i koji će dobijati unapređenja, ma šta god uradili i kome god pretvorili život u pakao.

Jer kad Sinod koji toleriše ovakve devijante nekoga optuži za “negativne postupke”, to znači da je radio jako dobro, a to se u Porfirijevom sistemu vrednosti strogo kažnjava.

Jer je, za razliku od blagoglagoljivog i slatkorečivog Porfirija, neko ko živi ono što propoveda.

Jer je to usluga za svakog bljuvača mržnje i šovinistu, od Aleksandra Rakovića do Andreja Nikolaidisa, u čijim skučenim svjetonazorima nema mesta za nekoga s empatijom prema drugome, u “našim” ili “njihovim” redovima.

Zbog toga što mu je jasno da je “Srpski svet” šarena laža za svođenje Srba na hermetički zatvorene i raštrkane enklave pod snažnim Vučićevim uticajem, a iz kojih bi se šovinizmom raspaljivao šovinizam drugih naroda na obostranu korist kriminalaca na vlasti i ojađivanje sirotinje.

Jer je i Crnogorac i Srbin, a nikome drugome ne brani da bude ili to oboje ili jedno ili drugo ako je brat/sestra ljudsko biće.

Jer nije okrečeni grob, već hrišćanin i jer zaista veruje u Jevanđelje i ozbiljno shvata ono što u njemu piše.

Zato što je najbolji dokaz da se u Crnoj Gori i na Balkanu svaki istinski glas pomirenja sistematski uništava, kažnjava i zatire.

Piše: Vuk Bačanović za Preokret

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati