Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 08. 2021. 13:46 10

Vučić rasipa milione, a nema za mleko

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Blacu da bi državu podizanje premije za mleko za jedan dinar po litru koštalo 8,5 miliona evra i da "bi nas to mnogo koštalo", ali je zato za autoputeve i sve ostalo što vlasti odgovara obećavao milione.

Vučić je obilazeći mlekaru „Lazar“ u Blacu rekao da je u dilemi da li da se podigne premija za mleko ili štiti domaće tržište prelevmanima, kao i da bi se kada bi se uveli prelevmani predstavnici EU odmah žalili njemu.

- Ako bi podigli premiju za mleko za jedan dinar po litru, sa sedam na osam dinara to bi državu koštalo 8,5 miliona evra - rekao je Vučić i dodao da ako bi se premija podigla za dva dinara, da bi za tu podršku proizvođačima mleka trebalo dati 17 miliona evra, a to mnogo košta.

Ali zato je za puteve, gasovod, fabrike, trafo stanice Vučić i te kako bio spreman da obeća novac.

Objasnio je predsednik da teren otežava gradnju, pa će zbog toga 77 kilometara autoputa Niš - Merdare koštati 255 miliona evra, od čega če EU dati 40 miliona evra. Najavio je predsednik i da će do Prokuplja doći gasovod, koji će biti važan za industrijsku zonu Hisar, što će koštati 36 miliona evra. Dodao je da će se u Prokuplju graditi i fekalna kanalizacija, kao i tri fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, ali tačnu cenu nije rekao.

Penzije će, naravno, da "rastu, i svake godine će ozbiljno da rastu, a uvećavaćemo i jednokratna davanja svake godine". 

- Država je odobrila dodatnih 500.000 evra za izgradnju i popravku lokalnih puteva u opštini Brus jer je od 430 kilometara asfaltiranih puteva dobro samo 90 kilometra - rekao je Vučić i najavio da će razvođenje gasne mreže koštati 10-12 miliona evra i usput obećao izgradnju dve trafo stanice.

Za sve novca ima, ali za mleko ne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati