Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 08. 2021. 15:54 75

Mona: Kada dođe Rio Tinto to znači da nema više rata

Kada tako velika kompanija dođe, vi ulazite u sistem globalne bezbednosti. To znači da nema više rata. Ali, ti ljudi koji agresivno napadaju taj projekt, oni to znaju, ali im to nije bitno. Njihov pravi cilj je da se zatvori Kolubara, da se zatvori Kostolac, da se zatvori termoelektrana 'Nikola Tesla' i da se privatizuje Đerdap za male pare - rekao je Tomislav Momirović ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Genijalnim izjavama ministra Momirovića izgleda nema kraja, pa tako Mona izgleda misli da velike kompanije poput Rio Tinta sprečavaju ratove i pružaju bezbednost državama u koje dolaze.

Ono što Mona izgleda ne shvata, pored toga da multinacionalne kompanije gledaju sopstvene finansijske interese, jeste da glavni problem koji građani Srbije imaju sa Rio Tintom i zašto ga ne žele jeste prevenstveno ekološki.

Momirović je, međutim, pokušao da i sam objasni šta ovo znači po prirodu, za koju nije ništa stručniji nego za posao ministra koji trenutno obavlja, te je tako izjavio i da "vlast zna da je mnogo bolje da umesto što gradi autoput tu zasadi neku šumu".

- Naravno da bi to mnogo više prijalo medama i zekama, ali mi moramo da investiramo u budućnost, u ekonomiju ove zemlje i nećemo to ispustiti iz ruke, a sve ono što se nije investiralo u prethodnim decenijama, što je omogućilo da se socijalni standard naših građana sroza na najniži nivo, što je bila realnost dok predsednik Republike nije preuzeo Vladu Republike Srbije i dok nije počeo da se ostvaruje ovaj politički program, to se više neće dešavati - rekao je Momirović.

Rio Tinto u Srbiju, pak, ne dolazi zbog mirovne misije, a u Srbiji se o svim sferama, od ekologije do ekonomije očigledno brinu nestručni ljudi.
 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 75

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati