Društvo i ekonomija

Đorđe Stefanović

10. 08. 2021. 14:06 20

Bahati Vučićevi tabloidi lažu i prave se ludi!

U Srbiji, u vreme bezumlja, hipokrizije, licemerja i izdaje u kojem živimo, pojedini sunčevi zraci istine i pravde obasjavaju našu dušu, svakog pravdomislećeg bića u Srbiji, onog ko razmišlja svojom glavom i nisu mu osnovni izvor informisanja Vučićevi servisi laži koji se ogledaju u njegovim tabloidima. Nas u Direktno.rs je obasjala presuda Saveta za štampu izrekavši 8 (osam) opomena za kršenje digniteta novinarske profesije, zbog napisanih neistina o novinarima i urednicima Direktno.rs u režimskim tabloidima!

Danima su novinare Direktno.rs razvlačili po svojim partijskim oglasnicima finasiranim iz oglasa državnih preduzeća, danima su njihovi „plaćenici“ orgijali medijskim nebom Srbije crtajući mete zaposlenima u Direktno.rs, oni koji se finansiraju iz javnih nabavki, crnog novca, oni kojima obraz i moral ne znače ništa... Danima su nas prozivali da smo mi pozivali na „ubistvo“ punoletnog sina predsednika države, jer smo konstatovali ono što svi znaju, da se druži sa kriminalcima!

Na kraju smo dobili zadovoljenje od svojih kolega koji su prepoznali spinovanje i medijsko tlačenje od strane jačih, bogatih, bezobraznih i nemoralnih! Naša žalba Savetu za štampu je usvojena, brzo, pravično, besplatno, i osuda ovim medijima je izrečena! I ako se oni besramno prave ludi i glupi, i nigde to ne objavljuju! Naravno, mogućnost da se objavi naš demanti na te navode koje su iznosili, nije bila ni razmatrana! (prim.aut. tom istom Savetu se žalio protiv Direktno.rs, jedan od najvećih skupštinskih „gospodara mržnje u izgovorenoj reči“ Nebojša Bakarec i mi smo prmedbu saveta na nepravilnosti u tekstu ispravili i javno objavili, što govori o ovom sistemu kada su njihove zadnjice u pitanju - svi atributi države i zakona važe, kada je „opozicija“ u pitanju - ništa ne važi!).

JAVNU OPOMENU su dobili Objektiv za tri naslovne strane, Republika za dva teksta, Srpski telegraf za dva teksta i Informer za jedan tekst, prekršili su sledeće novinarske kodekse (ako ih oni uopšte znaju i razumeju):

1.prekršili su tačke 1, 2 i 5 Odeljka I (Istinitost izveštavanja) Kodeksa novinara Srbije

2. prekršili su tačku 6 Odeljka IV (Odgovornost novinara)

3.prekršili su i tačku 8 Odeljka VI (Odnos prema izvorima informisanja)

A Vama koji ih čitate i kupujete mora da bude jasno da istina nije najeftinija i neka Vam ovi naslovi, ova napisana laž bude za nauk kako u Srbiji ne treba da izgleda novinarstvo! Neka Vam ovi naslovi govore o njima, o njihovoj podaničkoj servilnosti, zanemarivanju istine i svakog postulata profesije, da li ste i Vi njihovi saučesnici jer ih kupujete, jer ih čitate, jer ih gledate!

„Đilasovci pozivaju na ubistvo Danila Vučića“, „Stravičan tekst ĐILASOVOG portala Direktno: Pozivaju da Danilo bude UBIJEN!“, „Đilasov portal potvrdio da je MEGAFON Belivukovog klana: nastavili da pozivaju huška na UBISTVO Danila Vučića!“, „ĐUKANOVIĆ OSUDIO NAPADE NA DANILA VUČIĆA: Gde vam je obraz gospodo?“, „Stravičan tekst ĐILASOVOG portala DIREKTNO: POZIVAJU DA DANILO BUDE UBIJEN!“ „Želeli bi na vlast preko leševa dece!“, „Pozivaju da Danila ubiju monstrumi!“, „Đilas huška na ubistvo Vučićevog sina“!

I kada u Srbiji svane jutro nekog novog doba, imam pitanje za Vas, novinari, koji ste ovo pisali, da li će Vas Vaše gazde zaštiti, oni koji Vas plaćaju da to pišete ili ćete im mahati kada budu bežali po svetu sa novcem koji su ukrali od ovog naroda? Da li očekujete da Vas kolege koje ste tako besramno napadali svih ovih godina prime u svoje redakcije praveći se kao da se ništa nije desilo?

Kako ćete brinuti o svojim porodicama? I neka se na opomeni završi, ali ne sumnjajte da će biti katrana i perja kada svane jutro novog doba ako se nastavi sa napadima na ljude koji drugačije misle!

Mislite o tome!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati