Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

06. 08. 2021. 09:18 26

Brat Vučićevog šefa kabineta glavni poligrafista u MUP!

Učestale najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ode na poligrafsko ispitivanje može se posmatrati u drugačijem svetlu ukoliko se u obzir uzme da je glavni poligrafista u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dejan Kojić koji je, brat šefa Vučićevog kabineta Ivice Kojića.

Poligraf - sredstvo koje može pomagati istražnim organima u usmeravanje istrage, ali nedovoljno pouzdan da bi se koristilo pred sudom, istovremeno je najrabljenija reč na srpskoj političkoj sceni posebno u prilikama kada predsednik i njegovi bliski saradnici imaju potrebu da dokažu svoju nevinost.

Uprkos tome što nema dokaznu snagu, poligraf je poslednji put predsednik pomenuo prilikom obilaska Kliničkog centra u Beogradu, komentarišući navode o povezanosti države sa kriminalnom grupom čiji je član Veljko Belivuk.

- Ja sam spreman da idem na tu mašinu, na kojoj sam već jednom bio. Siguran sam da je na to spreman i Vulin. Postavlja se pitanje kako dovedete sebe u tu situaciju? Tako što imate protivnike koji imaju dug staž, kojima je ponestalo novca, odnosno ne mogu da se bogate kao u proteklom periodu - rekao je Vučić komentarišući izjave sa saslušanja Marka Miljkovića i Veljka Belivuka u kojima se direktno spominju i optužuju Vučić i Vulin, da su zahtevali različite usluge od njih.

Nemoćan da se na drugi način odbrani od onoga u šta sumnja cela srpska javnost ne samo od 4. februara kada je Belivuk uhapšen, već i mnogo ranije, ponovo nudi mašinu u koju ni sud nema poverenja, verovatno kako bi se dodvorio građanima skromnijeg znanja o ovoj temi.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama do kojih smo stigli, iza njegovih predstava krije se još jedan podatak - da je glavni poligrafista u MUP, šef odseka za forenzičku psihologiju i poligrafska ispitivanja Dejan Kojić, brat šefa predsedničkog kabineta. Ivica Kojić, koji rukovodi Vučićevim kabinetom, obavljao je isti posao i za Mlađana Dinkića, u vreme kad je vodio Ministarstvo ekonomije.

Detektor laži koji zapravo detektuje reakcije tela, a ne neistine, predsednik je do sada spominjao više navrata u slučaju "Jovanjica", kada je sa sobom hteo da povede i brata Andreja zbog navoda da su povezani sa Predragom Koluvijom, ali do toga nikada nije došlo, kada su isplivali sumnjivi podaci u vezi smrti Vladimira Cvijana, što se takođe nije dogodilo, zatim povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu „Kurir“…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati