Društvo i ekonomija

M. Z.

06. 08. 2021. 05:53 20

KO LAŽE: Ana Brnabić ili birački spisak?

Premijerka Srbije Ana Brnabić na Tviteru je naglasila je da do sada vakcinisano više od 50 odsto punoletnog stanovništva, ali je brojka koju je objavila na ovoj društvenoj mreži izazvala reakcije tviteraša i navela ih da se zapitaju ko, zapravo, laže.

- Prešli smo 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva - trenutno 50,1 odsto (2.705.458 vakcinisanih). Surčić, Ćuprija, Preševo, Vršac i Prokuplje su se priključili grupi od 58 lokalnih samouprava sa preko 50 odsto vakcinisanih. Svaka vakcinisana osoba = veća bezbednost za sve nas - napisala je Ana Brnabić na Tviteru.

Ali, iznošenjem ove brojke naterala je tviteraše da postave pitanje, budući da dolazi do određenog nesklada.

- Ako je gospođa u pravu, punoletnih građana je 5.400.116. Ako je u pravu birački spisak, punoletnih je (2020. godine) 6.584.376. Razlika je skoro 1,2 miliona. Neko ili lagi, ili ne zna matiš... Ili, može biti, oba - naveo je tviteraš Infidel na ovoj društvenoj mreži.

I zaista, budući da se izbori polako bliže, a Vučić ih je najavio za kraj marta ili početak aprila, bilo bi lepo da državni funkcioneri odgovore koja je od ovih brojki prava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati