Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 08. 2021. 20:36 11

Građani ispred RTS: "AV šef mafije"

Članovi Demokratske stranke okupili su se večeras ispred RTS-a i razvili transparent „Aleksandar Vučić – šef mafije“, sa željom da predsedniku Vučiću postave nekoliko važnih pitanja u vezi sa njegovom umešanošću u organizovani kriminal, a za koja su znali da ih novinari RTS-a neće pitati u programu iako bi trebalo.

Novinari RTS-a danas su preko Instagram profila predsednika Aleksandra Vučića saznali da im je on gost u večerašnjem udarnom Dnevniku, a pitanja koja su večeras morala biti postavljena - nisu. Stoga su ova pitanja predsedniku postavili članovi DS-a.

- Gospodine predsedniče, kakve ste sve usluge tražili od Veljka Belivuka, člana Srpske napredne stranke, i da li ste obojica zajedno prisluškivani? Da li je istina da su Vas strane službe naterale da uhapsite Belivuka? Šta znate o Jovanjici, o učešću Belivukovog kriminalnog klana u rušenju pod fantomkama u Savamali ili oružju pronađenom u Jaijincima i navodnim pokušajem atentata na Vas? Ko je ove kriminalce tajno pratio i nadzirao dok su potencijalne žrtve dovodili u Ritopek, ne pokušavajući da spreči likvidacije i zbog čega - upitala je predsednika Aleksandra Vučića portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar.

Umesto konkretnih odgovora Vučić je najavio da će on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sutra podneti krivičnu prijavu „sami protiv sebe“ zbog navoda da su umešani u poslove grupe Veljka Belivuka. 

- Ko je pripadnike Belivukovog klana angažovao da obezbeđuju Vašu inauguraciju? Ko im je dao policijske značke i naložio im da suzbijaju proteste i izazovu nasilje na protestima u julu prošle godine? Šta ste videli na snimku sa naplatne rampe u Doljevcu i zašto niste dostavili snimak sudu? Predsedniče Vučiću, da li znate da će Vaš režim uskoro pasti i da će neko ozbiljno istražiti sva zlodela ove kriminalne grupe - poručila je Alisa Kockar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati