Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 08. 2021. 09:12 2

SSP: Dokle ćete nekažnjeno gaziti našu decu?

Ubistvo devojke Nine Rađenović bio je povod za protest "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu. Naime, 6. juna ove godine, ovu devojku je prezagio nesavesni vozač, kome je potom dopušteno da se brani sa slobode - piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dalje se navodi:

Podsećamo da su se slične nesreće već događale proteklih godina. Na Karaburmi je pre nekoliko dana ubijen mali Stefan, a početkom godine život je izgubio dvanaestogodišnji dečak iz Niša, na koga je automobilom naleteo vozač pod dejstvom alkohola.
Najflagrantniji primer politički zaštićenog ubice u saobraćaju, koji je 2012. godine uzburkao javnost, jeste ubistvo maloletne Andree Bojanić. Sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića usmrtio je sedamnaestogodišnju devojčicu, napustio mesto nesreće i - prošao bez adekvatnih zakonskih sankcija.


Ovo nije prvi put da su građani nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga i pravosudni postupak, ali - dok smo sa našim sugrađanima tražili pravdu na ulici, Zagorka Dolovac nam je poslala zamenicu tužitelja - svoju zamenicu koja je i sama gazila učesnike protesta.
Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Novom Sadu zahteva od nadležnih institucija da počnu savesno da rade svoj posao. Osumnjičeni za ubistvo ne smeju da se brane sa slobode, već postupak moraju da čekaju u pritvoru.
Nadležnima je dat rok do idućeg petka, a ukoliko izostane adekvatna akcija, protest se nastavlja.

Svi u Preradovićevu! Do ispunjenja zahteva! Do pobede - piše na kraju saopštenja Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati