01. 08. 2021. 09:12 2

SSP: Dokle ćete nekažnjeno gaziti našu decu?

Ubistvo devojke Nine Rađenović bio je povod za protest "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu. Naime, 6. juna ove godine, ovu devojku je prezagio nesavesni vozač, kome je potom dopušteno da se brani sa slobode - piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dalje se navodi:

Podsećamo da su se slične nesreće već događale proteklih godina. Na Karaburmi je pre nekoliko dana ubijen mali Stefan, a početkom godine život je izgubio dvanaestogodišnji dečak iz Niša, na koga je automobilom naleteo vozač pod dejstvom alkohola.
Najflagrantniji primer politički zaštićenog ubice u saobraćaju, koji je 2012. godine uzburkao javnost, jeste ubistvo maloletne Andree Bojanić. Sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića usmrtio je sedamnaestogodišnju devojčicu, napustio mesto nesreće i - prošao bez adekvatnih zakonskih sankcija.

Ovo nije prvi put da su građani nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga i pravosudni postupak, ali - dok smo sa našim sugrađanima tražili pravdu na ulici, Zagorka Dolovac nam je poslala zamenicu tužitelja - svoju zamenicu koja je i sama gazila učesnike protesta.
Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Novom Sadu zahteva od nadležnih institucija da počnu savesno da rade svoj posao. Osumnjičeni za ubistvo ne smeju da se brane sa slobode, već postupak moraju da čekaju u pritvoru.
Nadležnima je dat rok do idućeg petka, a ukoliko izostane adekvatna akcija, protest se nastavlja.

Svi u Preradovićevu! Do ispunjenja zahteva! Do pobede - piše na kraju saopštenja Stranke slobode i pravde Novi Sad.

U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]

Vrati mi papuču

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?