Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 08. 2021. 08:57 12

Đilas: Nedimoviću, lažeš, i to mnogo lažeš!

Branislav Nedimović je bio dobar gradonačelnik Sremske Mitrovice. Potpisao je i pristupnicu za članstvo u Demokratskoj stranci. Danas je funkcioner SNS-a. I shodno tome lažov. U svojoj reakciji na moje izlaganje o PKB-u je izneo niz lako dokazivih laži - piše u izjavi Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, dostavljenoj javnosti.

U njoj dalje stoji:

1. Nismo 2013. doveli PKB do 80 miliona evra duga, niti smo ga ostavili sa raspadnutim farmama.
PKB smo 2011. preuzeli sa 75 miliona duga, 14 godina neplaćenih doprinosa i 10 godina neplaćene struje.
2013. kada je promenjena vlast u Beogradu dug je iznosio 56 miliona, s tim što je u PKB u međuvremenu investirano čak 18 miliona evra. Najviše u mehanizaciju i dve farme krava, najmodernije u ovom delu Evrope. Od kraja 2013. do 2018. kada je PKB prodat, dug je uvećan za 22 miliona evra i dostigao je 78 miliona evra.2. Prihod je pre preuzimanja od strane grada iznosio 34 miliona evra godišnje.
2012. je bio 61 milion, 2013. - 53 miliona evra. Poslovna (operativna) dobit je iznosila 7 miliona evra.
Danas, kada je PKB svemirski brod kako kaže Nedimović, ukupan prihod je 35 miliona evra i kompanija je prikazala poslovni gubitak od 3,2 miliona evra. U svemirskom brodu nema više živinarstva, svinjogojstva, ukinuti su naučni centri, smanjen je broj muznih krava sa 8.700 na oko 6.700. Možda i daju više mleka, ali je to posledice da se muzu četiri puta dnevno zbog čega umiru na najnehumaniji način.

3. Laž je da su radnicima povećane plate. Broj radnika je smanjen za skoro 50%. Povećana je prosečna plata na nivou kompanije jer više desetina menadžera i direktora prima plate od nekoliko hiljada evra. Generalni direktor preko 15.000 evra. Samo za menadžment fee plaćeno je u prošloj godini 153 miliona dinara, odnosno 1.3.miliona evra, iako je firma ostvarila gubitak. Podsećam da me već osam godina pripadnici SNS-a napadaju zbog menadžerskih ugovora i bonusa za ljude koji su uspešno vodili PKB. Ukupni bonus za ceo menadžment je tebalo da iznosi oko 20 miliona dinara, ali im ova sredstva nikada nisu isplaćena i svi su napustili kompaniju. Kao što nikada na radnike i penzionere nije prebačeno 10% vlasništva iako je grad u vreme kada sam ga vodio doneo takvu odluku.
Dakle, ministar laže. I to laže mnogo. Postavlja se pitanje da li čovek koji može da izgovori da SNS u Srbiji ima podršku 60% građana, a Stranka slobode i pravde 2%, uopšte ima radnu sposobnost i moć rasuđivanja. I samim tim da li može da obavlja dužnost ministra - zaključuje u svojoj izjavi Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Koaliciono pozorištance

Zoran Živković [21.09.2021.]


Anketa

Ko nosi najskuplju garderobu u SNS?

Rezultati

Video dana

Odlučio je da se p(r)ovuče posle osvajanja trke...