Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 08. 2021. 06:07 17

Čitaoci Direktno: Belivuka je stvorio Vučić!

Aleksandar Vučić i SNS su kreatori monstruma zvanog Veljko Belivuk, alijas, Velja Nevolja, kažu čitaoci Direktno.rs koji su glasali u našoj poslednjoj anketi "Ko je stvorio Velju Nevolju?" Od ukupno 4.173 glasača, njih čak 68,5% je ubeđeno da je upravo naprednjački lider odgovoran za stvaranje jednog od najkrvoločnijih kriminalaca na ovim prostorima ikada, dok 12,5% smatra da je celokupna SNS odgovorna za lik i delo Veljka Belivuka.

Za čitaoce Direktno nema dileme da su isključivo Aleksandar Vučić, koji se smatra za gospodara života i smrti u Srbiji, kao i njegova SNS, odgovorni za stvaranje kriminalne grupe na čelu sa Veljom Nevoljom, kakvu možemo sresti samo kod južnoameričkih narko-kartela.

Na osnovu svega što smo do sada saznali o istorijatu ovog klana, izraslog pod vladavinom Aleksandra Vučića, ukazuje na tesne veze srpskih vlasti i organizovanog kriminala. 

Vučić je uspeo da od Srbije napravi Kolumbiju u Evropi, zaključak je nakon što je javnost imala prilike da vidi monstruozne snimke i fotografije zločina Velje Nevolje, a koje je vlast pustila u javnost u nameri da napravi otklon od njega.

Da je "Vučićevo čedo", potvrdio je i sam Belivuk u iskazu Tužilaštvu, rekavši da je za njega činio razne usluge koje su mu tražene: kontrola navijača i uprave FK Partizan, obračun sa novinarima i građanima na inauguraciji Vučića, rasturanje antirežimskih protesta, obezbeđivanje Parade ponosa, uticanje na taksiste da obustave protest protiv CarGo-a...

Veljin uspon vezuje se za smrt Aleksandra Stankovića, zvanog, Sale Mutavi, nakon čega je ostalo upražnjeno mesto vođe navijača Partizana. Stanković je bio prvi izbor Vučića, kojeg je doveo sa Zvezdinog severa i nametnuo ga Grobarima kao vođu, što je nezabeleženo u istoriji fudbalskog navijanja.

U nameri da kao nekadašnji Zvezdin huligan uništi FK Partizan i celo Partizanovo sportsko društvo, Vučić je Stankoviću, pod izgovorom kako je država nemoćna pred huliganima, pomogao da izbegne izdržavanje zatvorske kazne na koju je bio osuđen 2013. godine, za rasturanje droge. Stanković je kontrolisao nezadovoljne navijače Partizana koji su shvatili šta Vučić namerava i sprečavao skandiranje "Vučiću, pederu!" na utakmicama. Toliku armiju nazadovoljnih navijača Stanković je, po svemu sudeći, mogao da kontroliše jedino uz pomoć države i marionetske uprave postavljene u Partizanu.

Logičan izbor za Vučića, koji ima patološku potrebu da sve kontroliše, nakon smrti Mutavog, u oktobru 2016. godine, bio je Veljko Belivuk, Stankovićeva desna ruka, koji se Vučiću preporučio učestvovavši u prebijanju obezbeđenja FK Partizan i generalnog sekretara tog kluba, Miloša Vazure.

Vlast je abolirala Belivuka za tzv. ubistvo na šinama, Vlastimira Miloševića, uprkos tome što je na mestu zločina ostao njegov DNK, tako da je u junu 2017. Belivuk sa njegovim ljudima bio spreman da maltretira novinare i građane na Vučićevoj predsedničkoj inauguraciji.

Otkako je Vučić došao na vlast, prestali su neredi tokom Parade ponosa, što se poklapa sa izjavom Belivuka da lično Vučić ima veze sa tim, jer je nemoguće poverovati da su homofobični navijači preko noći postali tolerantni. Postalo je jasno ko kontroliše huligane, kao i kada i koliko smeju da divljaju po ulicama prestonice.

Kako se priča, Vučić je Belivuka upotrebio i tokom prošlogodišnjih julskih protesta, sa zadatkom da provocira sukobe sa policijom kako bi opravdao upotrebu brutalne sile za rasturanje protesta.

Kada su beogradski taksisti stupili u protest protiv CarGo-a, koji se vezuje za brata Ane Brnabić, intervenisao je Belivuk, te su taksisti morali da izdaju saopštnje kako prekidaju protest dok traje poseta Vučićevog prijatelja Erdogana Beogradu, kako, navodno, ne bi slali "ružnu sliku u svet".

Za Belivukov kriminalni klan vezuju se i brojna druga krivična dela: otmice, iznuda, promet droge, likvidacije... I Vučić je sve vreme na to ćutao, a Srbija je klizila ka haosu i rasulu.

Sada se Vučićeva medijska mašinerija upinje da opere naprednjačkog lidera, ali ga ne mogu oprati ni Dunav ni Sava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati