Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 07. 2021. 13:48 16

"Vučić je šef mafije u Srbiji"

Danas, kada su istraživački novinari KRIK-a objavili izjave osumnjičenog Veljka Belivuka, potpuno je jasan i motiv zbog kog je režim danima putem strogo kontrolisanih medija šokirao i plašio građane Srbije brutalnim fotografijama koje se dovode u vezu sa njegovom grupom. Pokušaj da se javnost obmane tako što će režim pomenute kriminalce, koje je sam stvorio i koji su mu godinama bili na usluzi, predstaviti kao svoje protivnike, neće proći - navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

- Na bliske veze Belivuka i Srpske napredne stranke upućivali smo već nebrojeno puta. Govorili smo o tome da su pripadnici pomenutog klana obezbeđivali inauguraciju i maltretirali građane i novinare. Ukazali smo na njihovu ulogu u pravljenju većine u lokalnim skupštinama na primeru opštine Vladimirci, na njihovo učešće u mnogim kampanjama naprednjaka i na "specijalne" zadatke koje su imali. Ipak, sigurni smo da će se tek otkriti šta su sve kriminalci radili kako bi pomogli Vučiću da zavlada strahom i održi režim na vlasti.

Zbog očiglednih veza između režima, navijačkih grupa i kriminalaca, apsolutno je jasno - Vučič je šef mafije u Srbiji. On, njegov brat i kumovi su pretvorili našu državu u nešto što je više nalik latinoameričkim diktaturama nego uređenim evropskim demokratijama. Ovaj režim je najteži kancer koji jede svaki segment srpskog društva i zato borba protiv režima mora postati prioritet svakog ko želi dobro svojoj zemlji.

U Srbiji se danas delimo na građane koji se ne mire sa tim da o njihovim sudbinama odlučuju kriminalci i one koji, uprokos svemu što se dešava, brane režim čuvajući različite privilegije koje su dobili za svoju lojalnost. Sve druge podele u Srbiji su irelevantne. Zbog toga je jednistvo opozicionih stranaka, pokreta, inicijativa i građana u borbi protiv kriminalizovanog režima, na čemu Demokratska stranka insistira, potrebnije nego ikad - stoji u saopštenju Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati