Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

22. 07. 2021. 13:35 3

"Sport klub plaćao 12 miliona godišnje za Premijer ligu"

Direktor Sport kluba Nemanja Simeunović je izjavio da su u periodu od 2019. zaključno sa 2022. plaćali prava na prenose utakmica Premijer lige 12 miliona evra godišnje.

- Plaćali smo 12 miliona evra godišnje i to je bio najskuplji sadržaj. Prava na prenose Premijer lige Sport klub ima do septembra 2022. godine - rekao je Simeunović za Danas.

On je ocenio da je nemoguće da cena od 600 miliona evra za šest godina, koliko je prema saznanjima agencije Beta Telekom Srbija platio prava na Premijer ligu, bude isplativa jer su zemlje sa mnogo više stanovnika i korisnika, koji plaćaju mnogo višu cenu pretplate, platile nekoliko puta manje od Telekoma.

- Nemačka, Austrija i Švajcarska zajedno su po godini platili 25 miliona evra. Jedna Francuska koja je najskuplja po teritoriji platila je 40 miliona evra. Svaki laik bi mogao da izračuna da 100 miliona evra koje je dala Arena Sport ne može da bude iz komercijalnog interesa - smatra Simeunović.

Prema njegovim rečima, Telekom će imati šta da objasni kao državna kompanija - zašto su platili nezamislivo visoku cenu za prenose fudbalske lige. Simeunović ističe da će Sport klub nastaviti da omogućava korisnicima najbolje sadržaje.

- Imamo snažnu ponudu od Bundeslige, košarkaške Evrolige i Evrokupa, trke Formule 1 i Moto GP, NFL, pa do ATP mastersa 1.000 i 500. Sport klub ima odličnu reputaciju i istoriju pružanja visokokvalitetnih sportskih sadržaja. UEFA nas je zato i izabrala za partnera za prikazivanje EURO 2020 - zaključio je Simeunović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati