Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 07. 2021. 06:58 12

Ko je Branislav Klanšček, novi predsednik UO RTS?

Novi direktor UO RTS Branislav Klanšček uslikan je na sastancima SNS-a, od 2012. direktor je preduzeća "Proart netvork d.o.o", a tu je i skandal koji je nastao kada se navodno dve godine lažno predstavljao kao zastupnik grupe građana Dosta je bilo.

Deo javnosti pita se nakon jučerašnjeg imenovanja - šta su tačno Klanščekove kvalifikacije za poziciju direktora UO RTS? 

Ono što je zvanično prezentovano kao deo njegove biografije jeste da „ima srednju stručnu spremu“, kao i da je po zanimanju producent. Ono što nije navedeno jeste da je Klanšček imenovan za direktora društva pod imenom "Proart netvork", koje je osnovano 2012.godine sa pretežnom delatnošću nespecijalizovana trgovina na veliko.

Kako se u finansijskim izveštajima Agencije za privredne registre "Proart" je u sto odsto udela na njegovo ime, a ovo preduzeće u kome je Klanšček bio direktor poslovalo je do 2016. uglavnom sa gubitcima od po nekoliko stotina hiljada dinara.

Zatim je 2017. Klanšček podneo zahtev da se delatnost društva promeni iz nespecijalizovane trgovine na veliko u izvođačku umetnost, te je ovo postala "producentska kuća u kojoj je zaposlen".

On je, kako se iz dokumentacije može videti, postao i vlasnik stana na Vračaru od 76.500 evra. "Proart netvork", međutim, nije opstao te je društvo trenutno u procesu likvidacije, za koju je zahtev podneo Klaščenk 14.5. ove godine.

Da je blizak vlasti pokazuje ne samo to što je oštar kritičar opozicije, već i to da je Klanšček fotografisan na sednici opštinskog odbora SNS-a, sa njegovim kolegom Vladimirom Kljajićem kojeg je SNS većina u Opštini Vračar postavila za direktora Božidarca sa samo 27 godina i bez bilo kakvog relevantnog radnog iskustva u ovoj oblasti.

Obojica su bivši članovi DJB sa Vračara, a kako su iz DJB-a svojevremeno tvrdili Klanšček i Kljajić su pokušali obmanom članova odbora da postave Branislava Klanšečka na prvo mesto liste DJB na Vračaru. Oni su zatim otkriveni i izbačeni iz pokreta na početku kampanje u martu 2016. godine.

Branislav Klanšček se nakon toga dve godine lažno predstavljao kao zastupnik grupe građana Dosta je bilo - Saša Radulović na Vračaru i davao izjave za medije kojima je obmanjivao javnost, navodili su iz ovog pokreta.

Šta će biti potezi novog direktora UO RTS i da li će i kakve promene uneti na javni servis, ostaje da vidimo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati