Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 07. 2021. 14:36 26

VUČIĆ SE PREPAO NARODA! Sednica za ozakonjenje pljačke građana - otkazana

Sednica skupštinskog Odbora za ustavna pitanja, na kojoj je trebalo da se usvoje autentična tumačenje tri zakona koja se tiču sporova građana sa bankama neće biti održana. Ovo je svojevrsna pobeda građana nad bahatom vlašću, kojoj su interesi krupnog biznisa važniji od života miliona.

Ne treba se zavaravati da se Vučić na ovaj korak odlučio zbog dobrobiti građana, već isključivo zbog svog rejtinga koji je sve i vsja u životu naprednjačkog lidera.

Kako bi se ispravila očigledna šteta nanesena jučerašnjom najavom, prorežimski tabloidi već su se upustili u popravljanje imidža Vučića, te prenose kako se šef države odlučio na ovaj korak posle "detaljnog promišljanja".

Dakle, možemo zaključiti ili da je Vučić veoma površno razmišljao kada je preko svojih "ekonomskih ubica" najavio novu narodnu pljačku ili da ga samo stanje na rejting skali može naterati da upregne misaone kapacitete.

Da su naprednjačkom voždu interesi građana na prvom mestu, kako sada pokušava da nas ubedi njegova medijska mašinerija, onda nikada ne bi ni dopustio da se ozakoni pljačkanje građana i donošenje tumačenja zakona u korist krupnog kapitala i bankarskog lobija.

Ovako, ostaje još jedan tužni prilog istorijatu Vučićeve vladavine koja će biti upamćena kao tipičan primer kleptokratije.

Podsetimo, u ponedeljak, 5. jula, trebalo je da se održi sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine na kojoj je planirano da se usvoji autentično tumačenje odredaba tri zakona (Zakon o obligacionim odnosima, Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga) koje bi rezultiralo time da bi se sudovi obavezali da odbiju sve tužbe građana koji traže povraćaj svog nezakonito oduzetog novca od strane banaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati