Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 07. 2021. 05:37 27

Afera Palma - zaboravljena brzinom svetlosti

Dragan Marković Palma - ime koje je u Srbiji u jeku afere o pedofiliji verovatno u svakom domaćinstvu izgovoreno barem jedanput, danas je obavijeno potpunim mukom. Optužbama o jagodinskom političaru trebalo je dosta vremena da isplivaju na površinu, a samo par nedelja da ih vlast zaboravi.

Informacija o umešanosti Dragana Markovića Palme, gradonačelnika Jagodine i narodnog poslanika, i drugih visokih funkcionera u slučaj podvođenja devojčica i žena na više lokacija u Jagodini potresla je čitavu zemlju.

Nakon što je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je u javnost saznanja da su u Jagodini na žurke, kojima su prisustvovali čelnici vlasti „dovođene iz Beograda devojčice od 15, 16, 17 godina“, kao i da se „znalo da posle takvih žurki te devojčice ostaju sa njima“, bura je mogla da počne.

Obilazio je Palma tih dana sve režimske televizije sa nacionalnom frekvencijom i sa malih ekrana poručivao, pretio, vređao, pravdao se, organizovao žurke sa pevačima po studijima... I izgleda je sve ovo uspelo da zaseni svedočenje žrtava i silne apele javnosti da se ovome, ukoliko je istina, mora stati na kraj.

Umesto da javnosti pruži dokaze i validne argumente da nema veze sa onim za šta se optužuje, Palmina tema u medijima bili su Dragan Đilas i Marinika Tepić, njegov "veseljački duh i ljubav prema muzici" i pretnja onima koji se drznu da svedoče.

- Pazite, ponovo moram da kažem više puta, ako se žrtve plaše mene, pa neće da idu u tužilaštvo i policiju, hoće preko Skajpa i onlajna, ja ću isto tada da saznam njihova imena i prezimena i sve te svedoke, razumete. Sve je laž - zapretio je Dragan Marković Palma na TV Happy svakom ko se usudi da progovori o njegovim eventualnim nedelima.

Da li su bile delotvorne pretnje ili poseta Jagodini i svojevrsno pomilovanje od strane predsednika Vučića, pak, Palma je tradicionalno nastavio da organizuje putovanja u Paraliju i da bude gost u televizijskim emisijama. Istim onim u kojima je indirektno pretio i koalicionim partnerima, uveravajući sa malih ekrana da - iako zna neke stvari, "ipak ne govori loše o onima sa kojima sarađuje".

O Palmi su oni ipak govorili i pre nego što su znali da će to škoditi, te je tako premijerka Ana Brnabić otkrila da je Marković zvao na čuvene bunga bunga žurke, a ovo saznanje izazvalo je u jeku priče o pedofiliji gnev javnosti.

Epilog ove gnusne drame, jeste da je slučaj preuzelo Više tužilaštvo u Kraljevu krajem maja, a u okviru predistrage ispitano je 30 ljudi u svojstvu građana. Prošlo je više od dva meseca od saznanja o podvođenju, a istrage nema ni na vidiku. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati